Almanya, erkek civcivleri imha etmeye devam edecek


Almanya üretim artığı olarak gördüğü erkek civcivleri imha etmeye devame edecek. Federal Tarım Bakanı Christian Schmidt, CDU/CSU ve SPD'den oluşan koalisyon hükümetinin ilgili kararını savundu ve erkek civcivleri öldürmekten başka çarenin şimdilik kaydıyla bulunmadığını söyledi.

Yumurtlamadıkları ve et verimleri düşük olduğu için doğduktan sonra makinelere atılarak parçalanan erkek civcivler için tek çare olarak hiç doğmamaları öngörülüyor. Çalışmaları sürmekte olan bir araştırma kapsamında civcivlerin erkek olduklarının kuluçka esnasında tespit edilmesi ve tespit akabinde de daha doğmadan hemen imha edilmesi öngörülüyor. Araştırmanın yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

CSU'lu bakan erkek civcivlerin imhasına yasak getirilmesinin tavuk yetiştiricilerine büyük zarar vereceğini söyleyerek "Sonuç itibarıyla tavuk üretecileri işletmelerini kapatır ve yurtdışına giderler. Çünkü diğer ülkelerde de erkek civcivler imha ediliyor." dedi. Almanya'da yılda 48 milyon erkek civciv imha makinelerinde öldürülüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya, erkek civcivleri imha etmeye devam edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER