Almanya Federal İçişleri Bakanı: Nefret dili endişe verici boyuta ulaştı


Almanya Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maizere, mülteci kriziyle birlikte artan toplumdaki nefret dilinin endişe verici boyutlara ulaştığını söyledi. Bakan, "İnternet ortamında yabancı düşmanlığı ve nefret söylemleri tehlikeli boyutta. İnsanlar sınırlarını bilmeli ve nefret diline müsaade edilmemeli." dedi.

Federal İçişleri Bakanı Maiziere, Almanya'nın dünyanın değişik bölgelerindeki krizlere "bize uzak" düşüncesiyle kayıtsız kalamayacağını aktardı. Alman Güvenlik Forumu'nda konuşan Bakan de Maiziere, "Bir bakıyorsunuz Almanya terörle yan yana gelebiliyor. Alman vatandaşı insanlar intihar saldırıları gerçekleştiriyor. 700 kadar Almanya'dan terör faaliyetleri için Suriye'ye giden insan var. Krize uzak durmamız mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Alman emniyet ve istihbarat birimlerinin gece gündüz terör saldırılarını önlemek için çalıştığını ifada eden Federal İçişleri Bakanı, Almanya içinde terör saldırısı riskinin devam ettiğini dile getirdi. Almanya'ya kısa süre içinde binlerce mülteci geldiğini ve bu insanların barındığı yurtlara saldırıların dramatik şekilde arttığını dile getiren Bakan De Maiziere, aşırı sağ terör riskine dikkat çekerek şunları söyledi: "Dikkatliyiz. Daha da önemli bir tehlike ise nefret dilinin toplumda yaygın bir hal alması. İnternet ortamında yabancı düşmanlığı ve nefret söylemleri tehlikeli boyutta. İnsanlar sınırlarını bilmeli ve nefret diline müsaade edilmemeli." Bakan de Maiziere, mülteci krizinin çözümünün Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin de dayanışmasıyla mümkün olduğunu söyledi. AB'nin dış sınırlarını korumak için daha aktif olması gerektiğini belirten de Maiziere, AB'nin ortak sorumluluk alma yeteneğinde gerileme olduğunu kaydetti.

MÜLTECİLER İÇİN AVRUPA DIŞINDA KAMP TEKLİFİNİ YİNELEDİ

Alman Güvenlik Forum'unda konuşan Bakan de Maiziere, Avrupa'ya mülteci gelişlerinin kontrollü olması için Avrupa dışında bir kamp kurulması teklifini yeniledi. Bakan de Maiziere'ye göre Avrupa her yıl belli bir sayıda mülteci kabul etmeli. Kotanın dolması halinde Avrupa dışında oluşturacak bir kampa buraya gelecek insanlar yerleştirilecek. Böylece hem insanlar güvenli şekilde gelmesi sağlanacak, hem de mültecilerin insan tacirlerinin eline düşmesi engellenecek.

Avrupa Birliği'nin iltica standartlarının belirlenmesi gerektiğini de söyleyen Bakan de Maiziere, Almanya'da bu hafta düzenlenecek yasayla iltica yasasında reform sağlanacağını hatırlattı. Suriye'deki terör gruplarının "iltica" kamuflesi altında teröristleri Avrupa'ya gönderme stratejisi güttüğünü söyleyen Bakan de Maiziere, "Bizi bu konuda uyaran yabancı istihbarat örgütleri de var. Bu konuda ciddi deliller mevcut. Bu tehlikeyi ciddiye alıyoruz." ifadesini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya Federal İçişleri Bakanı: Nefret dili endişe... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER