Almanya okulları açmaya hazırlanıyor

Almanya yeni tip Koronavirüs (Covid-19) kısıtlamalarını 7 Mart 2021'e kadar uzatma kararı aldı. Ancak bir çok eyalet 22 Şubat'tan itibaren kısmen de olsa okulları açmayı planlıyor.

SHABER3.COM

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve 16 eyalet hükûmetinin başbakanları yeni tip Koronavirüs (Covid19) salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerin uzatılması konusunda mutabakata varmıştı. Ancak toplantıda okulların ne zaman açılacağı konusu eyaletlere bırakılmıştı. 

Hem federal hükûmet hem de eyalet hükûmetleri için okul ve kreşlerin açılmasının öncelik konu. Ancak  başta Merkel olmak üzere federal hükûmet için okulların açılması için biraz daha zamana ihtiyaç var. 

Eğitim konusunda bağımsız karar alma yetkisi olan eyalet yönetimleri, okul ve kreşlerin açılması için biraz daha aceleci. 

BERLİN'DE OKULLAR 22 ŞUBAT'TA AÇILACAK

Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller toplantı sonrasında başşehirde okulların 22 Şubat'ta açılacağını duyurdu. 

Birçok eyalet de aynı yolu takip ederek, okulları kademeli olarak 22 Şubat'tan itibaren açıyor 

Berlin ile birlikte 22 Şubat'ta okulları açacak eyaletler arasında Kuzey Ren-Vestfalya (NRV), Bavyera, Schleswig-Holstein, Rhineland-Palatinate, Baden-Württemberg, Brandenburg ve Hessen yer alıyor. 

Mecklenburg-Western Pomerania 24 Şubat'ta okulları açacak. Eyaletler arasında sadece Hamburg farklı bir karar aldı. Hamburg'ta okullar mart ayına kadar kapalı olacak.

Bir çok eyalet kısmi açılış için farklı yollar deneyecek. Mesela Bavyera'da 22 Şubat'ta sadece ilkokullar başlayacak. Daha sonraki hafta da yedi günlük vak'a sıklığı 100'den az olan bölgelerde orta okullar başlayacak. Bölünmüş sınıflarda yüz yüze ders yapacak. 

Diğer tüm öğrenciler için alternatif dersler devam edecek 

HESSEN'DE KADEMELİ AÇILIŞ

Hessen'de de benzer bir strateji takip edilecek. 22 Şubatta 1 ile 6'ncı sınıf arasındaki öğrenciler dönüşümlü sınıflarda ders başı yapacak. Diğer öğrenciler ise online derslere devam edecek. 

Kararlara muhalefetten eleştiri geldi. Yeşil parlamento grubu lideri Katrin Göring-Eckardt, federal ve eyalet hükûmetlerinin okullar ve kreşler için ortak bir yaklaşım üzerinde anlaşmamalarının "anlaşılmaz" olduğunu söyledi. 
<< Önceki Haber Almanya okulları açmaya hazırlanıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER