Almanya, parlamentoya düzenlenen siber saldırılardan Rusya'yı sorumlu tuttu


Geçen senenin ilk yarısında uzun bir süre Alman Parlamentosu Bundestag'ı hedef alan siber saldırıların arkasında Rusya olduğu iddia edildi. Alman Der Spiegel dergisinde yer alan iddiaya göre Alman yetkiler, saldırıların arkasında Rus hükümetinin olduğunu tespit etti. Saldırılardan dolayı Alman parlamentosunun internet ağı bir süre kapanmış ve hükümete ait bilgiler risk altına girmişti.

Alman dergisinde yer alan habere Alman yönetimi, göre 6 ay boyunca devam eden saldırılarının arkasında Rus hükümetinin olduğunu düşünüyor. Der Spiegel, Almanya tarafından saldırılara ilişkin hazırlanan raporda, 2015'in 6 ayında Bundestag'ı hedef alan Trojan saldırısının Rus hükümetinin finanse ettiği Sofacy ve APT28 adlı hacker gruplarının olduğu tespit edildiği bildirildi.

Dergiye konuşan üst düzey bir yetkili, saldırının "açık bir şekilde Rus askeri istihbarata servisi ile bağlantılı olduğunu" öne sürdü. Alman yetkili, saldırıların daha önce Almanya ve diğer NATO ülkelerine düzenlenen saldırılarla çok benzer bir şekilde gerçekleştirildiğini savundu.

CİHAN
<< Önceki Haber Almanya, parlamentoya düzenlenen siber saldırılardan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER