Almanya'da Çocuklarda daha fazla enfeksiyon görülmeye başladı

Almanya'da son açıklanan rakamlara göre çocuklar ve ergenler arasında covid-19 enfeksiyonu daha hızla yayılıyor .

SHABER3.COM

Almanya'da Koronavirüs pandemisiyle mücadeleyi takip eden Robert Koch Enstitüsü'nün yaptığı çalışmaya göre Covid-19'a yakalanan çocuklar ve gençlerin sayısı hızla artarken yaşlılarda ciddi şekilde bir azalma söz konusu  

Robert Koch Enstitüsü'nün (RKE) araştırmasına göre, koronavirüsün yayılmasında çocukların ve ergenlerin rolü değişiyor gibi görünüyor.

RKE'nin en son durum raporuna göre enfeksiyonların sayısı tüm yaş gruplarında artıyor, ancak özellikle çocuklar ve ergenlerde artış hızı daha fazla .

14 yaşına kadar olan çocuklarda yedi günlük vaka, son dört haftada ülke çapındaki vaka saysının iki katı 100.000 kişi başına 100 vakaya ulaştı.

RKE'ye göre salgınlar şu anda özellikle özel haneleri değil, aynı zamanda kreşleri, okulları ve profesyonel ortamı da etkiliyor.

Ayrıca ,  artık birçok sakinin aşı olduğu yaşlılar ve huzurevlerinde vaka sayısı giderek azalıyor.

Almanya'da haftalık yeni vaka sayısı ocak ve şubatta hızla düşmüş, şubat sonu ve mart ayında tekrar yükselmeye başlamıştı. Bu artışın, Kovid-19'un mutasyona uğramış ve hızla yayılan türlerinden kaynaklandığı ifade ediliyor.
Almanya Başbakanı Angela Merkel ile eyalet başbakanlarının 22 Mart'ta gerçekleştirdikleri toplantıda, 28 Mart'ta kadar geçerli olan tedbirlerin süresi 18 Nisan'a kadar uzatılmıştı.


Almanya'nın Robert Koch Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler, yeni tip koronavirüste (Kovid-19) üçüncü dalganın ülke için, ilk iki dalgadan daha kötü sonuçlar verebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Wieler yaptığı açıklamada, Almanya'daki mevcut koronavirüs dalgasının ilk ikisinden daha kötü olabileceğine dair net sinyaller olduğuna işaret etti.

Bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan Wieler, "İnsanlar Paskalya günlerinde teması azaltıp kurallara uyarsa üçüncü dalga en azından hafifletilebilir" dedi.

24 Mart 2021 itibarıyla Almanya'da 2 milyon 692 bin 618 onaylanmış vaka, 2 milyon 445 bin 300 iyileşen hasta varken, virüs nedeniyle 75 bin 761 hasta hayatını kaybetti. Alman hastalık ve salgın kontrolü, ulusal pandemi planına uygun olarak Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından tavsiye edilmektedir.
<< Önceki Haber Almanya'da Çocuklarda daha fazla enfeksiyon görülmeye... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER