Almanya'da doğal gaz alarmı: Vatandaşa tüketimi azaltma çağrısı yapıldı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Haziran 23 2022
Almanya, Rus doğal gazındaki kesintiler üzerine ulusal acil durum planındaki risk seviyesini ikinci en yüksek aşamaya yükseltiyor. Ekonomi Bakanı, vatandaşlara kışa hazırlık için gaz tüketimini azaltma çağrısı yaptı.
Almanya, Rus doğal gazındaki kesintiler üzerine üç aşamalı acil durum planında ikinci en yüksek seviye olan "alarm" aşamasına geçiyor.
Almanya'nın acil durum planında seviye yükseltme kararı almasıyla ilgili açıklamada bulunan Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Moskova'yı Batı'nın Ukrayna'ya verdiği destekten dolayı doğal gazı Almanya'ya karşı "bir silah olarak" kullanmakla suçladı. Alman bakan, "Gaz tedarikinin azaltılması bize (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin tarafından yöneltilen bir ekonomik saldırıdır... Kendimizi buna karşı savunacağız. Ancak ülkemiz zorlu bir yoldan geçmek zorunda kalacak" dedi.
Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Berlin'deki basın toplantısında Almanya'nın doğal gaz depolama tesislerindeki doluluk oranını grafikle gösterdi.Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Berlin'deki basın toplantısında Almanya'nın doğal gaz depolama tesislerindeki doluluk oranını grafikle gösterdi.
DW Türkçe'nin haberine göre Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Berlin'deki basın toplantısında Almanya'nın doğal gaz depolama tesislerindeki doluluk oranını grafikle gösterdi.Fotoğraf: Markus Schreiber/AP/picture alliance
Habeck, söz konusu alarm seviyesinin "gaz tedariki durumunda ciddi bir kötüleşmeyi" yansıttığını ve hane halkının tasarruflu kullanımla "bir fark yaratabileceğini" söyledi.
"Şu an hissetmesek bile bir gaz krizinin içindeyiz" diyen Habeck, "Durum ciddi. Ve kış gelecek" ifadesini kullandı.
Acil durum planındaki "alarm" seviyesi, Almanya'nın şu an için durumu "idare edebilecek" bir konumda olduğunu gösteriyor. Üçüncü ve en yüksek aşama, "acil" seviye olarak adlandırılıyor.
Rusya yüzde 60 kesintiye gitmişti
Rus enerji devi Gazprom geçen hafta Almanya'ya Kuzey Akım boru hattı üzerinden sağladığı doğ
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'4.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'5.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler
6.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor7.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'8.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?9.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi10.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







