Almanya'da Guardiola depremi

Bayern Münih'in Katalan teknik direktörü Pep Guardiola kariyerinde yeni bir sayfa açmak istediğini belirterek Alman ekibi ile anlaşma yenilemeyeceğini duyurdu.

Almanya'da Guardiola depremi

Geldiği 2013 yılından beri takımıyla yaşadığı idari sorunların yanı sıra takım içi iletişiminde bozulduğunu açıklayan Pep Guardiola; kendi futbol felsefesinin, takımın kimliği ile örtüşmediğinin de altını çizdi.

Guardiola, sezon sonunda Münih'ten ayrılmakta kararlı ancak takımdan ayrılışının kırmızı-beyazlıları ve kendisini kötü etkilemesinden korkuyor. 

Katalan teknik adam, 2012'de Barcelona'dan ayrıldığında bu kadar gergin bir hava yoktu; Bayern'i yönetmek konusunda gayet kararlıydı. Şimdi ise Bavyera ekibinin başında kalmamak konusunda gayet kararlı.

20 milyon Euro'ya ret!

Öte yandan, şampiyon ekip Guardiola'nın takımın başında kalması konusunda ısrarcı. Alman basınına göre, teknik adama sezonluk 20 milyon euro'luk teklifte bulunan Bayern Münih yöneticilerinin teklifleri Katalan hocayı ikna edemedi.

Bayern'in yeni favorisi Ancelotti!

Bayern Münih zaman kaybetmeden yeni teknik direktörünü bulmak istiyor. Guardiola'nın takımdan kesin ayrılışını açıklamasının ardından bir çok isim şimdiden Bavyera ekibi ile anılmaya başladı.

Allianz Arena'da çoğunluk Pep'in yerini Carlo Ancelotti'nin dolduracağına inanıyor. 

Chelsea ve Manchester United alarm veriyor

Öte yandan İngiltere Premier Lig'de kötü bir sezon geçiren Chelsea'nin teknik direktörü Jose Mourinho'nun takımdaki durumu bugün masaya yatırılıyor. "Maviler"in sahibi Rus milyarder Roman Abromovic'in katılımıyla yönetim kurulu toplanıp bir karara varacak. Lig şampiyonluğundan 16. sıraya düşen takım, Portekizli teknik direktörün işine son verdiği takdirde kendisine yüklü bir tazminat ödeyecek. 

Adı Bayernle anılan eski Chelsea hocası Ancelotti'nin de tekrardan  Chelsea yönetimi tarafından düşünüldüğü ama İtalyan teknik adamın Stamford Bridge'e geri dönmek istemediği öğrenildi.

Bundesliga defterini kapatan Guardiola'nın güçlü iddialar doğrultusunda adı Manchester City ile anılıyor. Katalan hocanın City'de göreve başlayacağı ve eski öğrencisi Messi'yi tekrardan renklerine bağlayacağı iddia edilirken, iki Premier Lig devi Manchester United ve Chelsea'nin de Guardiola'ya teknik direktörlük teklif edeceği konuşuluyor.

Guardiola Bayern'de geçirdiği 3 sezon boyunca 2 Lig şampiyonluğunun yanı sıra 1 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası kazanmıştı. 

<< Önceki Haber Almanya'da Guardiola depremi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER