Almanya'da okul tartışması: Vak'a artışına rağmen yüz yüze eğitim devam ediyor

Almanya'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vak'alarındaki artışa rağmen okullarda yüz yüze eğitim veriliyor. Eğitimin devam etmesi konusunda bütün otoriteler hem fikir olsa da belirlenecek kurallar konusunda fikir ayrılığı var.

SHABER3.COM

Almanya'da son günlerde yeniden yükselişe geçen yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vak'a sayıları ile ilgili tartışmalar sürerken gözler, tedbirler daha sıkılaşıyor.
 
Vak'a sayısı artışına rağmen okulların yüz yüze eğitime devam etmesi ülkede yeni bir tartışma başlattı. 

Özellikle bir çok eyalet ülkede Koronavirüs ile mücadelenin otorite kuruluşu Robert Koch Enstitüsü'nün tavsiyelerine uyulup uyulmaması en çok tartışılan konu.
 
Okullarda sınıfların mevcutlarının düşürülmesi  veya ikiye bölünmesi, maske ile eğitim yapılması gibi tavsilere bir çok eyalette uyulmuyor. 

KORONA SALGININDA OKULLARIN ROLÜ NEDİR?

Aslında Almanya bu sorunun hala net bir şekilde bulamadı. Yapılan araştırmalarda bugüne kadar bulaşı oranı okullarda oldukça düşük olduğu ortaya çıkmıştı.

Ancak 12 Ekim'de Robert Koch Enstitüsü'nün güncellediği araştırmasında okulların şimdiye kadar salgından iyi korunduğu ve iyi kontrol edildiği vurgulanırken, "Okullar içinde ve okullardan ailelere / hanelere bulaşma boyutu büyük ölçüde belirsizdir ve araştırma konusudur." denildi. 

Almanya'da okulların devam etmesi salgının şimdilik "itici gücü" değil. 

Ancak Robert Koch Enstitüsü yeni bir uyarı mesajı yayımlayıp okullara gönderdi. 

SINIFLAR BÖLÜNMELİ

Enstitü ilk olarak son yedi günde 100.000 kişi başına 35 yeni enfeksiyon değerine ulaşan yerleşim yerlerinde okullarda maske mecburiyetini tavsiye ediyor. 

50 değerinini üzerine çıkan yerlerde de sınıfların 1,5 metre mesafe sağlanacak şekilde bölünmesi isteniyor. 

Ancak bir çok eyalette bu tavsiyelere uygulayamıyor. 
<< Önceki Haber Almanya'da okul tartışması: Vak'a artışına rağmen... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER