Almanya'da okullar 3 Mayıs'tan sonra kademeli olarak açılacak

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile eyalet başbakanları video konferans yöntemiyle yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadeleye dair toplantı yaptı. Toplantıda hangi kararlar alındı?

SHABER3.COM

Almanya’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasını önlemek amacıyla 22 Mart’ta alınan tedbirler kademeli olarak gevşetilecek. 

Başbakan Angela Merkel, eyaletlerin başbakanlarıyla video konferans yoluyla yaptığı toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında alınan kararları açıkladı.

Önlemlerin 3 Mayıs'a kadar uzatıldığını ancak bazı mağazaların 20 Nisan ve okulların 4 Mayıs'tan itibaren kademeli olarak açılacağını belirten Merkel’in açıklamasına göre, alınan kararlar şöyle:

* Okullar, hayvanat bahçeleri, kütüphaneler ve müzeler 4 Mayıs’tan itibaren kademeli bir şekilde açılabilecek.

* İlk olarak son sınıflarda bulunan ve sınava girme zorunluluğu olan öğrenciler için okullar açılacak.

* 20 Nisan'dan itibaren 800 metrekareye kadar olan mağazalar ile berberler açılabilecek. Ancak sıkı hijyen kurallarına uyma şartı olacak.

* Otomobil galerileri, kitapçılar ve bisiklet mağazaları metrekareye bakılmaksızın açılabilecek.

* Restoranlar, oteller ve kafeler kapalı kalmaya devam edecek.

* Kilise, cami ve sinagog gibi ibadet yerlerinde topluca ibadet yasağı devam edecek.

* İkiden fazla kişinin bir araya gelme yasağı ve en az 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralına uyma zorunluluğu 3 Mayıs’a kadar uzatıldı.

* Covid-19 önlemleri çerçevesinde “büyük etkinlikler” 31 Ağustos’a kadar yasak olacak.

* İkiden fazla kişinin bir araya gelme yasağı ve en az 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralına uyma zorunluluğu 3 Mayıs’a kadar uzatıldı.

* Huzurevleri ve engellilere ait bakımevlerinde özel önlemler alınacak.

* Gelişmeler 30 Nisan'da eyalet başbakanlarıyla tekrar görüşülecek.

Almanya'da Covid-19

Almanya'da ilk Coivd-19 vakası 27 Ocak'ta Münih'te tespit edildi. Mart başına kadar düşük seviyede görünen vakalar 5 Mart'tan itibaren günlük 200'lerin üstüne çıkmaya başladı. İlk ölüm 9 Mart'ta yaşandı.

Günlük vaka sayısı en yüksek seviyeye 6.933 kişiyle 27 Mart günü çıktı. Dün ise ülke genelinde 2.138 kişinin hastalığa yakalandığı açıklandı. Bu, 17 Mart'tan bu yana Almanya'da görülen en düşük günlük vaka sayısı olarak kayda geçti.

Almanya'da bugüne kadar 133.456 kişi hastalığa yakalanırken, bunlardan 72.600'ü tedavi edildi, 3.592'si hayatını kaybetti. Şu an 57.264 olan aktif vakalardan 4.288'inin durumu kritik olarak ifade ediliyor.


<< Önceki Haber Almanya'da okullar 3 Mayıs'tan sonra kademeli olarak açılacak Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER