Altın Safran Film Festivali'nde eğlenceler iptal edildi


Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bu yıl 16'ncısı düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali programı belli olurken, ülkede son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle eğlence programları iptal edildi. Komite ve Belediye Başkanı Necdet Aksoy, "Festivali iptal etmek, teröristlere hizmet etmek olurdu." dedi.

Festival Komite ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Karabük Vali Yardımcısı Yunus Kalaycı, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, belediye başkan yardımcıları ve komite üyeleri katılımı ile Arslanlar SAKEM binası bahçesinde yapıldı. Açılış konuşması yapan Aksoy, şunları kaydetti: "Üzücü olaylar neticesinde 16. sı düzenlenecek olan festival programları dâhilinde gerçekleştirilecek konser, eğlence ve kortej yürüyüşlerinin iptal edildi. Bir festival 3 amaç için yapılıyor. Bunlardan bir tanesi kent tanıtımını sağlamak, ikincisi o şehirdeki kültürel değerlerin ortaya çıkarılmasına katkıda bulunmak üçüncüsü ise halkın eğlence ihtiyacının giderilmesini sağlamaktır. Bizim festivalimizde bu üç ayak üzerine yapılmakta idi. Ancak son dönemde yaşadığımız olaylar nedeni ile eğlence ayağını icra etmemeyi düşündük ve bu kapsamda da festivale davet ettiğimiz sanatçı ve diğer etkinlikler ile ilgili bazı değişiklikler yaptık. Bunları komite üyelerimiz ile paylaşarak uygun görülmesi halinde program icrasından kaldırmayı öneriyoruz. Yine bu programların yerine milli birliğimizi temsil eden insanlarımızın duygularını bir şekilde ortaya koyan bir takım farklı etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Festivalin iptali konusunda birkaç müracaat aldık, fakat terörün asıl amacının bir ülkedeki rutini değiştirmek , olağan üstü hallere ortam hazırlamak, bu nedenle de terörün amacına ulaşmasına izin vermemek için bu yıl da icra edilmesini uygun bulduk."

Öte yandan festivalde Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) öncülüğünde 14 ülkenin ünlü fotoğrafçılar, bir hafta Safranbolu ilçesinde çalışarak, ilçenin ve yöresinin fotoğrafları çekecek. Fotoğrafçılar tarafından seçilecek 5 fotoğraf ilçenin güzel yönünü gösterirken, bir fotoğraf ise 'keşke bu kare Safranbolu da olmasaydı' karesi olacak, böylece öz eleştiri yapılacak. Kültür vakfı tarafından yapılan vakıf binası açılışı festival programına alınmadı. Anadolu Sanat Tarihçileri Derneği tarafından verilmesi düşünülen teşvik plaketinin verilmesi kabul edildi.

Ayrıca Komite ve Belerdiye Başkanı Aksoy, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), TÜRKSOY ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nden de festivale bu yıl maddi, belgesel film olarak ve jüri üyeliği ile destek verildiğini belirterek, "Profesyonel belgesel film dalında birinciye 15 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye ise 7 bin TL ödül verilecek. Bu maddi ödül Türkiye en yüksek maddi ödüldür." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Altın Safran Film Festivali'nde eğlenceler iptal edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER