Altında rekor Kapalı Çarşı'ya uğramadı


Altının gram fiyatı, bu sabah saatlerinde Asya piyasalarında ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle 119,02 liraya çıktı. Ancak bu seviyede fazla durmadı. İç piyasadaki talepsizlik dolayısıyla bu rakamdan bir satış olmadı. Fiyat da gevşeyerek 117,5 liraya kadar geriledi.

Kapalıçarşı Altın Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, konuyla ilgili olarak Cihan'a yaptığı açıklamada, altının gramının hesaplanırken işlem gören fiyatın göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti. Yıldırımtürk, "Bu 119 liralık fiyat işlem görmeyen bir fiyat. Hesaplamalarla bulunan bir fiyat. İşlem gören fiyat daha önemli bizim için. Daha önce de 118 lira 92 kuruşa kadar yükselmişti. Piyasadaki işlem önemli, çünkü biz oraya bakıyoruz. Bu aralar 117,5 lira ile 118 lira arasında gidecek gibi görünüyor." dedi.

Türkiye'de halkın şuanda altına teveccühü olmadığını vurgulayan Yıldırmtürk, ayrıca şu değerlendirmelerde bulundu:

"Altının fiyatını bu şekilde sürdürmesi pek mümkün görünmüyor. Ama ne olabilir bin 255 doları geçerse bin 300'e doğru gidebilir. Bu da altının (gram) içerde 120 liraya doğru yükselmesine neden olabilir. Bu bizim dışımızda tamamıyla dış piyasalarda sipekülatif hareketlerle de oluşan bir görünüm. O bakımdan diğer metallerde çok fazla bir hareketlilik yok, çok düşük. Onlara baktığımız zaman altındaki yükselişin çok kalıcı olmasını beklemiyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber Altında rekor Kapalı Çarşı'ya uğramadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER