Amasya Emniyeti'nden 'Huzur 05' denetimi

Amasya Emniyeti'nden 'Huzur 05' denetimi

Amasya İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların maruz kalabileceği her türlü tehlikenin önlenebilmesi, can ve mal güvenliğinin sağlanması için çalışmalarına devam ediyor.

Bu amaçla il ve ilçe emniyet müdürlükleri, koordineli olarak 'Huzur 05' isimli asayiş uygulaması ile çok sayıda denetim gerçekleştirdi. İl genelinde eş zamanlı olarak yapılan asayiş uygulamasında toplam 108 iş yeri denetlendi ve bunlardan 4 işyerine işlem yapıldı.

Öte yandan, 367 aracın detaylı olarak denetimi yapılıp, 21 araç ve sürücüsüne toplam 13 bin 829 lira ceza kesilirken 3 araç ise trafikten men edildi.
Ayrıca, bin 663 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sisteminden sorgusu yapılarak haklarında yakalama emri bulunan 9 şahıs yakalanarak haklarında gerekli işlemler başlatıldı.

Amasya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Amasya il genelinde faaliyet gösteren umuma açık iş yerlerinde suç işlendiği konusunda zaman zaman vatandaşlardan ihbar yapılmaktadır. Özellikle çevre illerden hırsızlık ve dolandırıcılık amacıyla ilimize değişik suç gruplarının geldiği bilinmektedir.

Halkın huzur ve güven ortamının sağlanması amacıyla, mahkemelerden alınan arama kararları doğrultusunda il merkezinde ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak "Huzur 05-2015/11" asayiş uygulaması icra edilmiştir. Amasya'da halkın huzur ve güven ortamının sağlanması amacıyla yapılan bu uygulamalar her zaman yapılacaktır." denildi. CİHAN
<< Önceki Haber Amasya Emniyeti'nden 'Huzur 05' denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER