Amerika Açık Tenis Turnuvası'nın 18 yaşındaki şampiyonu Emma Raducanu kimdir?

18 yaşındaki İngiliz tenis yıldızı Emma Raducanu, Amerika Açık Tenis Turnuvası (US Open) tek kadınlar finalinde Kanadalı rakibi Leylah Annie Fernandez'i yenerek şampiyon oldu.

SHABER3.COM

İlk seti 6-4, ikinci seti 6-3 biten maçla alan Raducanu, rakibi Fernandez'i mağlup ederek Grand Slam'i kazandı.

Son 44 yılda Grand Slam'i kazanan ilk İngiliz kadın tenisçi olarak da tarihe geçti.

Raducanu, tenis tarihinde yeni çağın başlangıcı kabul edilen 1968'ten bu yana büyük tenis turnuvalarında finale kalan en genç oyuncu olmuştu.

2004'te Maria Sharapova'nın aldığı Amerika Açık'ı kazanan en genç tenisçi unvanı da artık Raducanu'nun.

Raducanu, bu yılın büyük bir kısmını tenis oynayarak ve okuldaki derslerine devam ederek geçiren sporcu daha beş ay öncesine kadar matematik ve ekonomi derslerinin son sınavlarına giriyordu. Sürücü ehliyetini de yeni aldı.

Raducanu dünya sıralamasında 361'inci iken ilk defa çıktığı Wimbledon kortunda son 16'ya kaldı.

Temmuz ayında da, Wimbledon turnuvasının dördüncü turuna çıkarak, son 42 yılda bu konuma gelen en genç İngiliz oyuncu oldu. Raducanu neler başarabileceğinin işaretini veriyordu.

İngiliz sporcu Amerika Açık Tenis Turnuvası'nda (US Open) finallere kalmayı beklemediğini söylemişti. Maçlardaki kazanımları hızla artınca daha erken bir tarihe aldığı uçak biletini de iptal etmek zorunda kalmıştı.

Emma Raducanu, Çinli bir annenin ve Romanyalı bir babanın kızı. Kanada'da doğdu, 2 yaşında ailesiyle birlikte İngiltere'ye taşındı.

Simona Halep ve Li Na'yı örnek aldı
Londra'da büyüdü, 5 yaşında Londra'nın güneydoğusundaki Bromley Tenis Akademisi'ne yazılmadan önce bale, binicilik, yüzme, basketbol hatta go-karting bile yaptı. Raducanu'nun gelişmekte olan yeteneği, şanı dünyanın dört bir yanına salınmadan önce tenis uzmanlarını büyülemeye başlamıştı.

Raducanu, oyun tarzında Simona Halep ve Li Na'dan etkilendiğini söylüyor. İngiliz oyuncu 2020 yılında verdiği bir röportajda, "Halep gibi atletik olmak istiyordum. Bir de Li Na. Oyununun çok büyük hayranıyım. Çok güçlü vuruşları var. Düşünce yapısına bayılıyorum. Ven de öyle olmak istiyorum" demişti.

Genç oyuncu son aylarda ne kadar güçlü bir düşünce yapısına sahip olduğunu gösterdi. Finalden önce "Kazanmak için baskı hissetmiyorum. Baskıyı kişi kendi kendisine yapıyor. Geldiğim seviyeden ve göstermek istediğim performansla ilgili beklentilerim var ama sonuçlarına dair baskı yok" dedi Raducanu.

Kısa bir süre önce bir grup ünlü İngiliz isim sosyal medyada Raducanu'yu öven bir şarkı paylaştı. Oasis'in eski üyesi Liam Gallagher, Raducanu için "Tanrısal bir yetenek" nitelemesi yaptı, eski İngiliz futbolcu Gary Lineker de Raducanu'yu izlemenin "keyif verici" olduğunu söyledi.

Amerikan Açık Tenis Turnuvası finalinde Raducanu'nun finalde mağlup ettiği bir diğer tenis dâhisi Kanadalı Laylah Fernandez de kısa bir süre önce 19 yaşına bastı.

Fernandez'in babası da bir dönem Ekvador'un milli futbol takımındaydı.

Raducanu'nun finalde rakibi Laylah Fernandez, tenis dünyanın bir diğer yükselen genç yıldızı.

Bütün benzerliklere rağmen Raducanu bu gini karşılaştırmalardan uzak durdu ve oyununa, anı yaşamaya odaklandı.

Emma Raducanu yarı finale çıktığında yaptığı açıklamada bunu şöyle ifade etti:

"Bana göre kendinizi ve aldığınız sonuçları başkalarıyla kıyaslamak mutluluğun en büyük hırsızıdır. Herkes kendi işini yapıyor. Yani, ben 18 ay boyunca yarışmadım ama şimdi buradayım. Bu da kendinize inanırsanız her şeyin mümkün olduğunu gösteriyor."
<< Önceki Haber Amerika Açık Tenis Turnuvası'nın 18 yaşındaki şampiyonu... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER