Amerikan Ordusu, kadın askerleri cepheye sürüyor


ABD Savunma Bakanı Ashton B. Carter, Amerikan Ordusu'ndaki her pozisyonun artık kadınlar için de açık olduğunu duyurdu. Böylelikle kadınların ön cephedeki birimlerde de çalışmasının önü açıldı.

Amerika'da uzun süredir kadın askerlerin özel harekat kuvvetleri ve savaşlarda ön cephede yer alacak pozisyonlarda bulunup bulunmaması tartışılıyordu. Carter'ın bugün yaptığı açıklama ile bu tartışmaya son nokta kondu. Yaklaşık üç yıl boyunca süren araştırmanın sonunda Savunma Bakanı Carter, bütün kuvvet komutanlarıyla görüşüldüğünü ve gerekli testleri geçen ve istenen standartlara sahip kadın askerlerin cephe görevlerinde de yer alabileceğini belirtti.

Bu kararla ilgili olarak bir tek deniz piyadelerinin makineli tüfek nişancısı gibi kimi özel pozisyonların kadınlara kapalı olması tavsiyesinde bulunulduğu; ancak böyle istisnai durumların da kabul edilmediği ifade edildi.

2013 Ocak ayında dönemin Savunma Bakanı Leon Panetta kadınların muharebe birliklerinde görev alıp alamayacağının araştırılacağını söylemişti. Bu süreç bugün itibariyle son buldu ve Pentagon kararını vermiş oldu. CİHAN
<< Önceki Haber Amerikan Ordusu, kadın askerleri cepheye sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER