Amsterdam'da silahla havaya ateş açan bir kişi yakalandı


Hollanda'nın Kraliyet başkenti Amsterdam'ın Dam Meydanı'ndaki Kraliyet Sarayı önünde yılbaşı gecesi kutlama yapmak için silahla havaya ateş eden bir kişi suçüstü yakalandı.

Meydanının her köşesinde bulunan özel çevik kuvvet ekipleri kalabalık arasında elindeki tabanca ile ateş eden kişiyi bir hamlede yakalayarak etkisiz hale getirdi. Yere yatırılan zanlının elindeki tabanca alındıktan sonra ters kelepçelenerek özel çevik kuvvet polis otosunun yanına götürüldü.

Şüpheli kişi sorgulanmak üzere karakola götürüldü. Polis bir açıklama yapamayacağını söyledi.

30 BİN KİŞİ DAM MEYDANINDA

Diğer taraftan Amsterdam'da yeni yıl kutlamalarının adresi Dam Meydanı oldu. Yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı yılbaşı kutlamalarında renkli görüntüler yaşandı.

Soğuk havaya rağmen Dam Meydanı'nda toplanan kalabalık havai fişek gösterisiyle yeni yıla merhaba dedi. Belediye tarafından organize edilen havai fişek gösterisinin dışında bazı gençlerin havai fişek kullanmak istemesi polisi alarma geçirdi.

65 MİLYON AVROLUK HAVAİ FİŞEK

Hollanda'da kihavai fişek kutlamalarında geçen yıl 60 milyon avro para harcanmıştı. Bu yıl ise yaklaşık olarak 65 milyon avronun üzerinde havai fişek satıldığı açıklandı.

Amsterdam'da yaşayan Türk gurbetçilerin büyük bölümü yeni yılı aileleri ile evlerinde karşıladı. CİHAN
<< Önceki Haber Amsterdam'da silahla havaya ateş açan bir kişi yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER