Anadolu Ajansı iddiası: PKK'nın lider kadrosu öldürüldü

Anadolu Ajansı sabah saatlesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından MİT destekli Kandile Hava operasyonu düzenlendiğini ve PKK lider kadrosundan Cemil Bayık'ın yakın adamlarından Rıza Altun ve beraberindekilerin vurulduğunu duyurdu.

SHABER3.COM

Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan ve güvenlik güçlerine dayandırılan habere göre MİT ve TSK tarafından 21 Mart'ta Kandil'e yönelik düzenlenen ortak hava harekatında Cemil Bayık'a en yakın isimlerden biri olarak bilinen Rıza Altun ve beraberindeki kişiler öldü. 


Öldürülen kişiler arasında PKK'nın 'Dış İlişkiler Sorumlusu' 'Navdar' kod adlı Mikail Özdemir, 'PKK'nın sözcüsü' 'Serhat Varto' kod adlı Emrullah Dursun ve 'Kandil Bölgesi Sorumlusu' 'Sinan Sor' kod adlı Ali Aktaş'ın da bulunduğu bildirildi.
OPERASYON HAZIRLIĞI NASIL BAŞLADI?

MİT tarafından, Rıza Altun'un, Kandil'in İran sınırına yakın bölgede bir toplantı yapacağının öğrenilmesi üzerine operasyon hazırlıkları başladı. Bu kapsamda Rıza Altun'un kullanabileceği tüm yollar ve araçlar kontrol altına alındı.

PKK'nın tepe kadrosunda bulunan Altun'un, Mikail Özdemir ve Emrullah Dursun ile Kandil'in İran sınırı yakınlarındaki Abu Bakra Köyü'ne gittiğinin İHA ile tespit edilmesi üzerine, TSK'ya ait F16 uçakları tarafından hava harekatı yapılması için gerekli koordineler kuruldu.


Bu hazırlıkların tamamlanmasının ardından 21 Mart'ta öğle saatlerinde, MİT'in tespit ettiği hassas koordinat, hava harekatıyla tam isabetle vuruldu.
ALTUN'UN AKIBETİ BİLİNMİYOR

PKK'nın bölgedeki uluslararası aktörlerle temaslarını sağlayan ve bazı yabancı basın organlarında 'Dışişleri Bakanı' diye lanse edilen Rıza Altun operasyonda ağır yaralandı. Altun'un akıbeti henüz bilinmiyor.
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı iddiası: PKK'nın lider kadrosu öldürüldü Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER