Anastasiadis: Endişe edilen konuların görmezden gelinmemesi için yöntem arıyoruz


Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs Türk tarafı ile karşılaştıkları zorluklarla ilgili karşılıklı anlayış bulunduğunu kaydetti. Rum lider, "Bu çerçevede, taraflardan birinin endişeleri küçümsenmeden, diğer taraf açısından da endişe teşkil edilen konuların görmezlikten gelinmemesi için yöntemler bulmaya çalışıyoruz." dedi

Anastasiadis KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile yaptıkları görüşmenin ardından Rum Başkanlık Sarayına dönüşünde gazetecilerin sorularını cevapladı. Rum lider, bugün gerçekleştirdikleri liderler görüşmesinin akabinde yaptığı açıklamada, müzakerelerdeki ortamı olumlu olarak nitelendirdi.

Anastasiadis, tarafların karşılaştığı zorluklarla ilgili karşılıklı anlayış bulunduğunu ve bu çerçevede, taraflardan birinin endişeleri küçümsenmeden, diğer taraf açısından da endişe teşkil edilen konuların görmezlikten gelinmemesi için yöntemler bulmaya çalıştıklarını dile getirdi.

"MÜZAKERELERİN GELECEKTEKİ PROGRAMINI GÖZDEN GEÇİRDİK"

Anastasiadis, Akıncı ile gerçekleştirdikleri bugünkü görüşmede, aşamalı olarak ve bir çalışma programıyla önümüzdeki aylarda arzu edilen çözüme varılabileceğinin mümkün olduğunu görmeleri ve nerede anlaşmazlıklar bulunduğunu tespit etmek için, müzakerelerin gelecekteki programını gözden geçirdiklerini dile getirdi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın, Kıbrıs sorununun çözümünün birincil hukuk haline gelmesine dair söylemleriyle ilgili bir soru üzerine ise Anastasiadis, birincil hukukun, "(sözde) Kıbrıs Cumhuriyeti'nin AB'nin tam üyesi haline gelmesine müsaade eden şey olduğunu" dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Anastasiadis: Endişe edilen konuların görmezden gelinmemesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER