Anayoldaki menfeze konulan bomba son anda fark edildi


Diyarbakır-Batman karayolu üzerindeki bir menfeze konulan ve infilak için kablo çekilen bomba son anda fark edildi. Birbirine bağlanmış 5 büyük mutfak tüpü içindeki bombayı jandarma güvenlik önlemleri altında infilak ettirdi.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptığı çalışmada anayol üzerindeki bir menfeze konulan bombayı tespit etti. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, Silvan-Batman karayolunda mayın ve el yapımı bomba araması icra edildiği, karayolu üzerinde bölücü terör örgütünün daha önceden menfeze yerleştirdiği bombanın tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, olay yerinin emniyetinin alınmasına müteakip Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından bombanın emniyetli bir şekilde imha edildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Patlama sonucunda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamış, karayolu temizlenerek tekrar ulaşıma açılmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir." denildi. CİHAN
<< Önceki Haber Anayoldaki menfeze konulan bomba son anda fark edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER