Angelina Jolie, Mardin'de!

Ünlü sinema yıldızı ve BM İyi Niyet Elçisi Angeline Jolie, Mardin'in Midyat İlçesi'nde gezdi, alışveriş yaptı.

Angelina Jolie, Mardin'de!

Angeline Jolie, Mardin'in Midyat İlçesi'nde Suriye ve Iraklı mültecilerin kampını ziyaret etmek üzere dün gece geldiği Mardin'de bu sabah kent sokaklarında gezdi ve alışveriş yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres'in 20 Haziran Mülteciler Günü nedeniyle Mardin'in Midyat İlçesi'nde Suriye ve Iraklıların kaldığı AFAD Geçici Barınma Merkezi'ne bugün yapacakları ziyarete katılacak olan Angelina Jolie, dün gece özel uçakla Mardin'e geldi. Gece kentteki Hilton Oteli'nde konaklayan Jolie, bugün sıkı güvenlik önlemleri altında kentin sokaklarına çıktı.

Yanında oğlu bulunan Jolie, BM'ye ait araçlarla Mardin merkezdeki 1'inci Cadde'ye gitti. Önce Şahmaran ustası Hasan Özcan'ın dükkanına giren Angelina Jolie, oğlu Shiloh ile birlikte alışveriş yaptı. Jolie, dükkanda alışveriş yaparken, hayranları ve basın mensupları ise dışarıda kendisini bekledi.

Angelina Jolie'nin burada üzerinde Osmanlı, Selçuklu ve Süryani motifleri bulunan el işlemeli bakır tepsi ve sürahi aldı. Şahmaran ustası Hasan Özcan, Angeline Jolie'ye üzerinde Şahmaran resmi bulunan küçük bir bakır tepsi ile eşi Brad Pitt'e kehribar tespih hediye ettiği öğrenildi. Hasan Özcan, Mardin'in dinlerin ve dillerin bir arada barış içerisinde yaşayan bir kent olduğunu ve Şahmaran'ın hikayesini BM iyi niyet elçisi Angeline Jolie'ye anlattı.

Buradan çıkan Angeline Jolie'ye, hayranları ve basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Angelina Jolie, daha sonra Süryani el sanatları ve yöresel hediyelik eşya satan başka bir dükkana girdi. Jolie, buradan da küçük hediyelik eşya satın aldı.

Alışverişin ardından kaldığı otele geçen Angelina Jolie, bugün Mardin'de valilik, belediye ziyaretlerinin ardından öğleden sonra Midyat İlçesi'ne geçecek. Jolie, burada 2 bin 378'si Iraklı Ezidi ve 3 bin 47 Suriyelinin barındığı kampa BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ile birlikte mültecilerle bir araya gelecek. Angelina Jolie ve Antonio Guterres kampta daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecekler. 

<< Önceki Haber Angelina Jolie, Mardin'de! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER