Anıtkabir'e şimdi de halı saha!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Anıtkabir yerleşkesi içine halı saha yapıldığını bildirdi. Geçtiğimiz günlerde Anıtkabir'e çocuk parkı yapılmış, gelen büyük tepkilerin ardından çocuk parkı vatandaşlar tarafından sökülmüştü. Genelkurmay Başkanlığı ise aldığı karar ile parkın tamamını kaldırmıştı.

samanyoluhaber.com

Anıtkabir’e şimdi de halı saha yaptılar

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Anıtkabir’de tepkilerin ardından kaldırılan çocuk parkının ardından şimdi de Anıtkabir yerleşkesi içine halı saha yapıldığını açıkladı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Yönetim Kurulu Üyesi Namık Kemal Kaya Anıtkabir çevresinde incelemelerde bulundu. 

Bu incelemeler sırasında Fevzi Çakmak caddesinden görünen halı sahayı tespit ettiler. Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Bu nasıl bir saygısızlık. Çocuk parkından sonra şimdide halı saha yapmışlar.Bu halı sahada oradan ya kalkacak ya kalkacak” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Namık Kemal Kaya, ”Anıtkabir’in saygı ve anı mekanı olan niteliği ve değeri hiçbir absürt müdahaleye açık değildir. Anıtkabir, anı mekanıdır, saygı mekanıdır. İlgililerle görüştüğümüzde askerler futbol oynasın diye 1-2 aydır başladı' dedi. Bu ucubeyi de kaldıracaklar,başka yolu yok, suç duyurusunda bulunacağız. Artık çok oluyorlar ” dedi.
<< Önceki Haber Anıtkabir'e şimdi de halı saha! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER