Ankara Barosu'ndan Dündar ve Gül'e ziyaret


MİT TIR'ları haberleri nedeniyle tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e bir destek ziyareti de Ankara Barosu'ndan geldi. Silivri Cezaevi'ne gelen baro heyeti, Can Dündar ve Erdem Gül'e ziyaret etti.

Çıkışta basına konuşan Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Seçkin Arıkan, "Biliyorsunuz ikisi de ayrı ayrı hücredeler. Biz görüşmede öncelikle Ankara Barosu'nu temsilen buradayız. Arkadaşlarımızın selamlarını ilettik. Durumdan duyduğumuz rahatsızlığı da ilettik. Tabii kendileri de aynı şekilde rahatsızlar. Öncelikle bu durumlarda neden tutuklu olduklarına ikna olamadıklarını söylüyorlar." dedi.

Arıkan konuşması devamında şunları dile getirdi: "Bu rahatsız edici durum hukuki açıdan baktığımızdan da. İddianamenin gizliliği de bunda bir etken. Tabii neyle suçlandığını bile bilememek, biliyorsunuz savcının tutuklaması ile ilgili sulh ceza hakimliği başka bir suçu gerekçe göstererek devamında karar veriyor. Ve onların da ikna olamadıkları durumlar var. Bizi de rahatsız eden hukuki gariplikler var. Bu konuda kendi görüşlerimizi ilettik. Ve elimizden geleni yapacağımızı kendilerine bildirdik. Siz gazetecilere selamlarını söylediler. Morallerini iyi bulduk. Ama dediğim gibi hem hukuksuz olarak içeride bulundukları inancı öncelikle rahatsız edici yalnız olmaktan hiç kimseyle görüşememekten rahatsızlar. Ama herhangi bir suçlarının olmadığını duruşmanın başlamasıyla birlikte ve yargılama başlar başlamaz da lehlerine sonuçlanacağını bu tutukluluğun sona ereceğini hem söylediler hem biz öyle gördük."

'Tecrit kalkacak mı? şeklindeki soruya ise Arıkan, "Bununla ilgili bizim somut bir bilgimiz yok. Tecridin kalkması ile ilgili ve sayın başbakan sayın adalet bakanı dahil olmak üzere bir çok kişi görüş belirtti. Ama somut bir gelişme yok. Şu anda tek kişilik hücrede bulunuyorlar." dedi.

Ankara Barosu Sayman Üyesi Avukat Mahmut Karatekin ise Can ve Erdem'in morallerinin düzgün olduğunu söyledi. İkisinin de bu sürecin de atlatılacağı inancında olduklarını dile getiren Karatekin, "Tutuklamaya hukuki bir gerekçe göremiyorlar. Bizler de birer hukukçu olarak göremiyoruz. Biz Ankara barosu olarak düşüncemizi onlara ilettik. Ankaraya gider gitmez baromuzla bu görüşlerimizi dile getireceğiz. Arkadaşlarımızla tekrar bir değerlendirme yapacağız. Hatta diğer barolarla da iletişim halinde olup burada olabilirse kalabalık bir barolar grubuyla birlikte olup burada hukuksuzluğu dile getirmeyi planlıyoruz. Böyle bir çalışma içinde olacağız." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Ankara Barosu'ndan Dündar ve Gül'e ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER