Ankara'da ki terör saldırısı Elazığ'da protesto edildi

Ankara'da ki terör saldırısı Elazığ'da protesto edildi

Ankara'daki 'Barış Mitingi' öncesi gerçekleştirilen bombalı saldırı sonrası tepkiler gelmeye devam ediyor.

Elazığ'da Hozat Garajı'nda toplanan ve cumartesi günü Ankara'da 'Barış Mitingi' öncesi gerçekleştirilen terör saldırısına tepki gösteren DİSK, KESK, TMMOB, TTB bağlı çalışanlar üç günlük yas ve iki günlük grev kararı aldıklarını belirtti. Grup adına açıklama yapan KESK dönem sözcüsü Ali Erdem, "Yüzün üzerinde canımızı aramızdan aldılar. Yedi yüzün üzerinde arkadaşımız yaralandı. Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı." dedi.

Erdem, şöyle devam etti: "Ankara'da 'Emek, barış ve demokrasi mitingi' için toplanmıştık. Sarayın saltanatı uğruna aylardır dökülen kanarla dur demek, savaşa karşı barışı savunmak için yollara düştük. Kamu emekçilerinin, işçilerin, halkların özlemlerini haykırmak, umutlarını yaşatmak için, kandan ve savaştan beslenenlere karşı 'Savaşa inat, barış hemen şimdi' demek için gitmiştik. Türkiye'nin dört bir yanından emek, barış ve demokrasi taleplerimizi haykırmak için gelmiş, kadını, erkeği, genci yaşlısı, barış türküleriyle birlikte halaya durmuştuk. Türkiye'nin göbeğinde Ankara Garı'nın önünde güvenliğin en üst düzeyde olduğu alanda patlattılar bombalarını. Yüzün üzerinde canımızı aramızdan aldılar. Yedi yüzün üzerinde arkadaşımız yaralandı. Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik. Üç gündür yüreğimiz yanıyor, içimiz kanıyor. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyan ediyoruz. Bizler patlama sonrasında canlarımızı kurtarmaya çalışırken, polislerini gaz bombaları ile üzerimize salanlar, yüzümüze sırıtarak 'güvenlik zafiyeti yok' diyorlar. Hiç kimse bu bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Ankara'nın orta yerinde göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırılarına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz."

Acılarının büyük olduğunu belirten Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: "Katiller, diktatörlük heveslileri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kaldığı için, ülkeyi kan gölüne çevirip, yaşanan ölümler üzerinden 'oy avcılığı' yapanlardır. Katiller yarattıkları şiddet, korku ve katliam atmosferinde 'tek başına iktidar' olmak için ülkeyi ateşe atıp kendilerini kurtarmaya çalışanlardır. Emek, barış ve demokrasi mitingimizi kana bulayanlara ve katliama seyirci kalanlara sesleniyoruz. Bütün vahşetinize, şiddetinize, katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçemeyeceğiz. Bizi korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz. Ne kadar saldırırsanız saldırın korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz. İnadına barış diyeceğiz. Hepiniz döktüğünüz kanda boğuşacaksınız. Kanlı ellerinizle işlediğiniz bütün suçlardan yargılanacak ve hesap vereceksiniz. DİSK, KESK, TMMOB ve TBB olarak katliamda kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anmak, katliamı protesto etmek için dünden itibaren üç gün yastayız. Bugün ve yarın bütün Türkiye'de grevdeyiz. Acımız büyük yaramız derindir. Katiller ve arkasındaki güçler bulunana kadar bize rahat yok. Katliamın sorumluları hesap verene kadar susmayacağız, yılmayacağız ve asla affetmeyeceğiz. Hepimizin başı sağ olsun." CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'da ki terör saldırısı Elazığ'da protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER