Ankara'da patlamada ölenler üçüncü ayında Elazığ'da anıldı


10 Ekimde Ankara Tren Garı'nda meydana gelen patlamada ölenler, patlamanın üçüncü ayında KESK öncülüğünde Elazığ'da anıldı. KESK tarafından yapılan açıklamada, "Tam 3 ay oldu. 3 ay önce Ankara Gar Meydanı'nda Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamını yaşadık." ifadeleri kullanıldı.

Elazığ'da Hozat Garajı'nda toplanan grup, 3 ay önce Ankara Tren Garı'nda yaşanan patlamada hayatını kaybedenleri andı. Grup adına açıklama yapan Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fuat Koç, "İktidarlarının geleceği için barışı, barış talebini tehdit olarak görenler burada bir katliam gerçekleştirdiler. Halkların, emekçilerin, kadınların ve gençlerin barış iradesini tehdit olarak görenler aramıza sinsice, korkakça dalarak barış umudunu bombaladılar." dedi.

Koç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:"3 ay önce on binlerce yoldaşımızla bu ülkede savaşa, halkların birbirine kırdırılmasına, çatışmalara ve kutuplaşmaya karşı yeniden diyalog ve çatışmasızlık ortamına geri dönülmesi için barış talebimizle bu alanı doldurmuştuk. Bu ülkede kandan, şiddetten ve linç kültüründen beslenenlere karşı halkların kardeşliğinden yana olanların barış çığlığını haykırmak için Gar Meydanı'ndaydık. İlk andan itibaren failleri aramıyoruz dedik!. Katilleri tanıyoruz ve hesap soracağız dedik!. Sivas'tan, Çorum'dan, Maraş'tan tanıyorduk onları!. Suruç'tan, Silvan'dan, Varto'dan, Cizre'den, Sur'dan, Silopi'den, Kerboran'dan, Nusaybin'den 90'lı yılların Toroslarından ve Diyarbakır'dan tanıyoruz onları.

10 Ekim katliamı emek, demokrasi ve barış mücadelemiz için bir dönüm noktası olmuştur. Bu kanlı katliamın gerçek sorumluları hesap verene kadar, gerçek bir adalet ve yüzleşme süreci yaşanıp, bu topraklarda halkların eşitliğine dayalı onurlu bir barış gerçekleşene kadar hesap sormaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki çok çetin ve uzun bir yolumuz var. Ancak arkadaşlarımızın bıraktığı yerden devam etmek, onların vasiyetini yerine getirmek için dayanışmayı ve ortak mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz.

Savaş ve çatışmalar biz emekçilerin hayatını tüm şiddetiyle kuşatma altına alıyor. Biz emekçiler, savaşa karşı barış mücadelesi verdiğimiz için Saray darbesine ve diktatörlüğe, tekçiliğe, cinsiyetçiliğe ve zulme karşı direndiğimiz için egemenlerin birincil hedefi haline geliyoruz. Barışta ısrar ettiğimiz için demokratik bir Türkiye'ye ulaşmak istediğimiz için halkların eşitliği ve kardeşliğinden yana taraf olduğumuz için katliama maruz kalıyoruz. Savaşın vahşetinden kurtulmak için göç ettiğimiz topraklarda mülteci hayatlar sürdürmek zorunda kalıyoruz. Biz emekçiler, daha büyük mağduriyetlerin ve yıkımların ve katliamların yaşanmaması için diyoruz ki savaş, şiddet bu coğrafyadan ebediyyen yok olsun."

Açıklamasının sonunda gazetecilerin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Koç, "Çok tutuklu gazeteci var, baskı ve otosansür var, bunların ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bütün tutuklu gazetecilerin salıverilmesini istiyoruz. Gerçekten çalışan gazetecilerin, görevlerini özgür bir ortamda ifa edeceği bir ortamın sağlanmasını bekliyoruz. Bu uğurda mücadelenizi destekliyoruz." dedi. Grup, yapılan açıklamanın ardından beş dakikalık oturma eylemi yaparak dağıldı.


CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'da patlamada ölenler üçüncü ayında Elazığ'da... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER