Ankara'daki iki canlı bombanın yargılanmasına başlandı


Yılbaşında Ankara'da saldırı planlayan canlı bombalar Musa Canöz ve Adnan Yıldırım ile canlı bombalarla irtibatı olduğu belirtilen Mustafa Mol ve Zafer Altan hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. Canlı bombalar Musa Canöz ve Adnan Yıldırım, bomba düzeneği hazırladıklarını, eylemden vazgeçtiklerini ancak bombayı imha etmeden önce yakalandıklarını ileri sürdüler.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya tutuklu sanıklar Musa Canöz ve Adnan Yıldırım ile tutuksuz sanık Zafer Altan katıldı.

Sanıklardan Musa Canöz, 2012'de Suriye'ye gittiğini ve Suriyeli bir kadınla evlendiğini söyledi. Ağabeyinin DAEŞ'e katılıp öldüğünü belirten Canöz, psikolojisinin bozulduğunu ve Türkiye'ye dönmek istediğini anlattı. Kimsenin sebepsiz bırakılmadığını kaydeden Canöz, "PKK'dan intikam almak istediğimi söyledim. Ailemi orada tuttukları için her dediklerini yaptım. Bomba eğitimi de verdiler. Canlı bomba eylemi için talimatı Mustafa Mol'den aldık." dedi.

Suriye'ye bir arkadaşı vasıtası ile gittiğini dile getiren Adnan Yıldırım ise 2014'te Türkiye'ye geri döndüğünü sonra yine Suriye'ye geçtiğini kaydetti. Musa Canöz'ün ağabeyinin ölmesi üzerine ayrılmaya karar verdiğini ifade eden Yıldırım, Mustafa Mol'un Türkiye'de eylem yaptırmak istediğini, bunun için Türkiye'ye geçmeyi kabul ettiğini ileri sürdü.

Sanıklar Musa Canöz ve Adnan Yıldırım, bomba düzeneği hazırladıklarını, eylemden vazgeçtiklerini ancak bombayı imha etmeden önce yakalandıklarını ileri sürdüler.

Suçlamayı kabul etmeyen tutuksuz sanık Zafer Altan ise Mustafa Mol'u tanımadığını savundu.

İddianamede canlı bombalar Canöz ve Yıldırım'ın 'silahlı terör örgütüne üye olma ve tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme' suçlarından cezalandırılması isteniyor. Canlı bombalara yardım ettiği öne sürülen Mustafa Mol'un 'silahlı terör örgütüne üye olma ve tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme' cezalandırılması istenirken, Zafer Altan'ın ise silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan cezalandırılması isteniyor. Mustafa Mol ise halen Suriye'de bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'daki iki canlı bombanın yargılanmasına başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER