Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden Gökmen Dalmaç, son yolculuğuna uğurlandı


Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerden Gökmen Dalmaç (41), memleketi Trabzon'da son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara'daki mitinge İstanbul'dan katılan ve EMEP Beyoğlu İlçe Yöneticisi olduğu öğrenilen Gökmen Dalmaç'ın naaşı cenaze töreni için İskenderpaşa Camii'ne getirildi. Dalmaç'ın musallaya konulan naaşının başında bir yıl önce evlendiği ve aynı saldırıdan hafif yaralı kurtulan eşi Firdevs Tat Dalmaç ile yakınları ağıtlar yaktı. Tabutun başında taziyelere kabul eden Firdevs Dalmaç, eşinin göğsüne asılı fotoğrafını okşayıp, gözyaşı döktü. Anne ve babasının daha önce vefat ettiği öğrenilen Dalmaç'ı büyüten amcasının eşi Günay Semiz'in tabutun başında, 'Gökmen'im hadi kalk, gidelim evimize' sözleri yürükleri dağladı.

Gökmen Dalmaç'ın naaşı öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı ve yapılan duanın ardından Bostancı Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında toprağa verildi. Cenaze namazına, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ve Büyükşehir Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş ile merhum Dalmaç'ın yakınlarının da bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu arada, hain saldırıda ölenler arasında ismi açıklanan Firdevs Taç Dalmaç'ın nüfus cüzdanının vefat eden eşi Gökmen Dalmaç üzerinden çıkması nedeniyle isminin hayatını kaybedenler arasında yanlışlıkla yazıldığı belirtildi.

TABLO GÜVENLİK ZAAFİYETİNİ GÖSTERİYOR

Patlama günü miting için Ankara'da olan Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, yaşanan saldırının bir güvenlik zafiyeti ve özensizlik olduğunu gösterdiğini belirtti. İkinci, cenaze namazı öncesi basın mensuplarının soruları üzerine yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Bir ülke eğer yurttaşlarının yaşam hakkını tesis edemiyorsa, güvence altına alamıyorsa, anayasal haklarını kullanımı konusunda gerekli ortamı sağlayamıyorsa ortada bir zafiyet var demektir. Türkiye, yurttaşlarının yaşam hakkını güvence altına alma olanaklarına sahiptir diye düşünüyoruz, düşünmek zorundayız. Bir yurttaşın bunu beklemesinde, kendi ülkesine güvenmesinden daha doğal birşey olamaz. Dolayısıyla açık tablo ortada bir güvenlik zafiyeti, özensizlik olduğunu gösteriyor."

Bu ülkede hiçbir vatandaşın hayatını kaybetmesine tahammüllerinin olmadığını anlatan İkinci, "Bugün maalesef Türkiye'nin kalbinde insanlarımızın hunharca bir bombalı saldırıda hayatını kaybettiğini konuşuyoruz. Maalesef ülkemizin içinde bulunduğu tablo son derece üzüntü verici. Yazık ülkemize. Bu ülke bunu hak etmiyor, insanımız da hak etmiyor." dedi. patlamada-hayatini-kaybeden-Gokmen-Dalmac-son-yolculuguna-ugurlandi-1904510.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden Gökmen Dalmaç,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER