Ankara Valiliği'nden ilaçlama açıklaması


Ankara Valiliği, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü tarafından Ankara, Eskişehir, Irmak, Çankırı, Karabük, Zonguldak demiryolu hattına ilaçlama yapılacağını açıkladı.

Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü tarafından Ankara, Eskişehir, Irmak, Çankırı, Karabük, Zonguldak Demiryolu Hattına İlaçlama Özel Treniyle ve uzman personeller gözetiminde balast temizliğini korumak, çeken ve çekilen demiryolu araçlarına menfi yönde etki eden ve kendiliğinden yetişen otlara karşı kimyasal ot ilaçlaması yapılacaktır. Kimyasal ot ilaçlamasında kullanılacak süspansiyon çevredeki insan ve hayvan sağlığı açısından zararlı olması nedeniyle ilaçlamayı müteakip demiryolu hattının 10 metre yakınında bir hafta süre ile hayvan otlatılmaması ve ot hasadı yapılmaması gerekmektedir.

İlaçlama (Ankara 04/05/06 Nisan 2016), (Ankara-Eskişehir 07 Nisan 2016), (Ankara-Irmak 11 Nisan 2016), (Irmak-Çankırı 12 Nisan 2016), (Çankırı-Karabük 13Nisan 2016), (Karabük-Zonguldak 14 Nisan 2016), (Zonguldak-Irmak-dizinin dönüşü 15 Nisan 2016) demiryolu hattında yapılacaktır. Rüzgâr ve yağış şartlarına göre bu tarihlerde sarkmalar olabilecektir. Bu sebeple ilaçlamanın başlayacağı 04 Nisan 2016 tarihinden itibaren 15 Nisan 2016 tarihine kadar demiryolu hattının 10 metre yakınına yaklaşılması can ve mal emniyeti bakımından tehlikeli olacaktır." CİHAN
<< Önceki Haber Ankara Valiliği'nden ilaçlama açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER