Bombalı aracı satanlar gözaltına alındı

Ankara'daki saldırıda kullanılan otomobili satanlar gözaltına alındı.

Bombalı aracı satanlar gözaltına alındı

Ankara'da terör saldırısıyla ilgili İstanbul'da da operasyonlar yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı çalışma kapsamında bombalı saldırıda kullanılan spor otomobili, 10 Aralık 2015'te İzmir'deki bir oto kiralama şirketinden çalıntı ehliyetle kiralayarak İstanbul'a getiren 4 kişilik hırsızlık şebekesine operasyon düzenledi.

EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR

TEM ekipleri sabah saatlerinde Başakşehir, Eyüp ve Beyoğlu ilçelerinde bulunan 3 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyona Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Yapılan operasyon kapsamında çeşitli suçlardan kaydı bulunan S.B.(21), H.G.(44), M.K.(37) ve M.B.(34) yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden M.B. ve S.B.'nin ile kardeş olduğu öğrenildi.

ADRESLERDE ARAMA YAPILDI

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 pompalı tüfek, 1 ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 4 dizüstü bilgisayar, 6 harddisk, 3 cep telefonu ile yaklaşık 20 bin lira para ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin TEM Şube Müdürlüğü'nde ki ilk sorgulamasında S.B.'nin İzmir'de sahte ehliyetle spor otomobili kiralayan kişi olduğu tespit edildi.

SPOR OTOMOBİL'İ İNTERNET ÜZERİNDEN DİYARBAKIR'A SATTILAR

Şüphelilerin emniyette verdiği ilk ifadeye göre, 10 Aralık 2015'te İzmir'deki bir oto kiralama şirketinden kiraladıkları spor otomobili İstanbul'a getirerek bir süre kullandı. Daha sonra 34 KK 0340 şeklinde düzenlenen ikiz plakayı takan şüpheliler otomobili 4 Ocak Pazartesi günü bir internet sitesi üzerinden Diyarbakır'dan gelen Hacı isimli bir kişiye sattı. Şüpheliler, Hacı isimli bu kişinin otomobili Diyarbakır'a götüreceğini bildiklerini söyledi.. Gözaltına alınan 4 kişinin emniyetteki işlemlerinin devam ediyor.

DHA
<< Önceki Haber Bombalı aracı satanlar gözaltına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER