Ankara'daki saldırıdan 2 dakika önce!

Ankara'da Merasim Sokak’ta askeri servis araçlarına yönelik intihar saldırısında kullanılan bomba yüklü aracın görüntüsünü Hürriyet yayınladı.

Ankara'daki saldırıdan 2 dakika önce!

Patlamadan 2 dakika önce anayolda seyir halinde görülen araç sinyal verip Merasim sokağa dönüyor. 2 servis aracına yaklaşan araç bir anda alev topuna dönüyor.

Soruşturma kapsamında intihar bombacısı Abdulbaki Sömer ile ilgili de çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Sömer’in, Diyarbakır Lice kırsalında PKK’lılarla görüştükten sonra Ankara’ya geldiği, patlamaya giderken üzerinde tabanca taşıdığı da öğrenildi.




Sömer’in patlama günü saat 16.00 sıralarında bombalı araçla Ballıkuyumcu Köyü’nde kaldığı inşaat halindeki villadan çıktığı tespit edildi. Aracın, bir sonraki görüntüsüne saat 18.00 sıralarında Eskişehir yoluna girerken ulaşılıyor. Trafiğin her saat yoğunluk gösterdiği Eskişehir yolundan Kızılay merkezine doğru ilerleyen Sömer, patlamanın meydana geldiği Merasim sokağa yarım saat içinde ulaşıyor. Sömer, saat 18.29’da bomba yüklü araçla patlamadan 2 dakika önce sinyal vererek saldırının yapıldığı Merasim Sokağa giriyor. Park yasağı bulunan sokakta 2 servis aracına doğru yönelen Sömer’in kullandığı bombalı araç saat tam 18.31’de patlıyor. Gökyüzü kızıl renge bürünürken patlamanın sesi Ankara’da birçok noktasından duyuluyor. 29 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın olduğu Merasim Sokağa birkaç dakika sonra itfaiye araçları, ambulanslar ve polis ekipleri ulaşıyor.
<< Önceki Haber Ankara'daki saldırıdan 2 dakika önce! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER