Vatandaşın alacağı 370 milyon TL başvuran yok

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaştan doğalgaz sayaç parası olarak aldığı 300 dolar için açtıkları davada mahkemenin 125 (370 lira) doların iadesine karar verdiğini söyledi.

Vatandaşın alacağı 370 milyon TL başvuran yok

Başkentgaz'ın özelleştirildiğini hatırlayan Çakar, vatandaşların başvurmaları halinde bu parayı mahkeme yoluyla geri alabileceğini, ancak 10 yıldır çok az kişinin başvurduğunu belirtti. Çakar, “Doğalgaz özelleşmeden önce biz bu kararı mahkemeden çıkarttık. Mahkemenin kararına göre 300 doların 125 dolarının abonelere geri ödenmesi gerekiyor. Maalesef Ankaralıları, haklarını aramıyor, sormuyor. Defalarca çağrı yapmamıza, hukuki destekte bulunacağımızı belirtmemize rağmen başvuru sayısı çok az oldu.” dedi.

Ankara'da doğalgaz hizmetleri Büyükşehir Belediyesi tarafından verildiği dönemde vatandaşlardan ön ödemeli kartlı sayaç parası olarak 300 dolar tahsil edildi. Konuyu mahkemeye taşıyan Tüketici Hakları Derneği, bu meblağın 125 dolarının abonelere iadesine yönelik karar çıkarttı. Yaklaşık geçen 10 yıllık sürede vatandaşların 125 dolarlarını (370 lira) almak için müracaat etmedikleri ortaya çıktı. Mahkeme kararından bugüne 10 milyon TL'nin üzerinde paranın bu şekilde alınmadığı belirtildi.

“REKLAMLAR KANDIRMACA”

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, yeni şirket Başkent Doğalgaz 'nin de şimdi bu abonelerini 479 TL karşılığı mekanik sayaçlara geçirmek için çeşitli kampanyalar düzenlediğini dile getirdi. Çakar, abonelerden daha önce alınan 300 doların yanı sıra şimdi de 479 liranın alınmak istediğinin altını çizdi. Çakar, “Reklamlar tamamen kandırmaca. Vatandaşın izni olmadan kimse sayaç değişikliği yapamaz. Bu konuda da vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz, yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sanki yeni bir şey yapıyormuş gibi, daha önce ödenen 300 dolara ek olarak kampanya kılıflı tekrar para isteniyor.” ifadelerini kullandı.

“MAHKEME KARARI HALA GEÇERLİ”

Ankara'da 1 milyona yakın ön ödemeli kartlı sayaç kullanıcısı olduğunu kaydeden Çakar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunların büyük bölümü 125 dolarını geri almadı. Bu toplamda 125 milyon gibi yüksek bir meblağ ediyor. Aboneler 10 yıl geriye dönük olarak bu bedeli alabilirler. 2006'dan sonra 300 dolar karşılığı ön ödemeli kartlı sayaç almış olan Ankaralılar, bunun 125 dolarını geri alabilirler. Bununla ilgili şirkete başvuru yapabilirler. Mahkeme kararı hala geçerli.” CİHAN
<< Önceki Haber Vatandaşın alacağı 370 milyon TL başvuran yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER