Ankara'yı sallayacak haber!

IŞİD’in Suriye’deki savaş bölgesine militan göndermek için kurduğu karanlık sistem İstanbul’dan yönetiliyor.

Ankara'yı sallayacak haber!

Sahte Türk pasaportlarıyla Türkiye’ye giriş yapan militanlar İstanbul’da bir gece konakladıktan sonra savaş bölgesine gidiyor. Terör örgütü IŞİD’in İstanbul’daki sahte pasaport merkezini Meydan Gazetesi deşifre etti.

TAYLAND, MALEZYA, İSTANBUL

Çin’den IŞİD’e katılacak olanlardan 200 dolarlık sembolik bir ücret alınıyor. Pasaportu alan Uygur vatandaşları Çin’den kaçak yollarla Tayland ve Kamboçya’ya geçiyor. Oradan da Malezya’ya ulaşıyor. Türkiye ile vize muafiyeti olan Malezya’dan bir uçakla İstanbul’a uçuyorlar.

İSTANBUL’DA BİR GECE

İstanbul’a ulaşan örgüt elemanı IŞİD’in belirlediği ev, otel ya da pansiyonda bir gün kalıyor. Ardından sınır bölgesine hareket ediyor. İnsan kaçakçılarıyla yapılan anlaşma gereği IŞİD militanları sınırdan Suriye ve Irak’a geçiriliyor.

DEVLETİN GİZLİ KANUNU VAR

Militanların sahteciliği havalimanında fark ediliyor. Peki buna rağmen nasıl sınır dışı edilmeden Türkiye’ye giriş yapıyorlar? Bu soru uzun yıllar Nurali T.’nin işlerini yürüten A.G.’ye soruldu: “Devletin Uygurlara özel bazı gizli kanunları var. Önce pasaportlarına el koyuyor, sonra da kapıdan salıyorlar.”


100 BİN TÜRK PASAPORTU

Militanların savaş bölgesine nakil işini 2011’de Çin’den Türkiye’ye işadamı kılığında gelen Uygur uyruklu Nurali T. sağlıyor. Militanın referansı varsa ve bir Avrupa ülkesinden geliyorsa İstanbul’a turist gibi girebiliyor. Ancak Çin gibi Türkiye’ye sıkı vize uygulayan ülkelerden gelecek militanlar için kaçakçılık yöntemleri devreye giriyor.

Zeytinburnu’ndaki ofisinden başta Çin olmak üzere, dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gelecek militanların ulaşımlarını koordine eden Nurali T., İstanbul’da sağladığı sahte Türk pasaportlarını örgüt elemanlarına gönderiyor. Nurali T. için çalışan A.G., “Şimdiye kadar “100 bin Türk pasaportu yaptırdık. Bunların en az 50 bini Çin’e gitti” diyor.

50 BİN PASAPORT ÇİN'E GİTTİ

Nurali T. için çalışan A.G., “Şimdiye kadar yurtdışına 100 bin Türk pasaportu yaptırdık. Bunların en az 50 bini Çin’e gitti” diyor. Çin’in Uygur bölgesinde etkin olan IŞİD’in bu bölgeden gelecek elemanları için sahte Türk pasaportları yaptıran Nurali T., bu pasaportları da Çin’e giden kendi elemanlarıyla ya da kargoyla militanlara ulaştırıyor.

KOD ADI ‘ABBAS’

İstanbul’daki sahtecilik şebekeleriyle irtibatı bulunan Nurali T.’nin suç dünyasındaki kod adı Abbas. Çin’in Uygur bölgesinde etkin olan IŞİD’in bu bölgeden gelecek elemanları için sahte Türk pasaportları yaptırıyor. Bu pasaportları da Çin’e kendi adamlarıyla ya da kargoyla ulaştırıyor.Meydan Gazetesi

<< Önceki Haber Ankara'yı sallayacak haber! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER