Antalya'daki esnafın G20'den bir beklentisi yok


G20 Liderler Zirvesi'nde ele alınacak konulardan biri de dünyadaki yoksulluk olacak. Dünyanın en zengin ülkeleri fakirlik sorununa çözüm bulmak için fikir alışverişi yapacak.

Cihan Haber Ajansı (Cihan), Türkiye'nin dönem başkanlığında Antalya Belek'te 15-16 Kasım'da düzenlenecek olan G20 Liderler Zirvesi'ni şehrin gelişmemiş bölgelerinde yaşayan vatandaşlara sordu. Yöre esnafı zirveden beklentilerinin olmadığını, işlerine yansıyan bir durum da gerçekleşmediğini dile getirdi.

Altınova Sinan Mahallesi sakinlerinden ayakkabı tamircisi Hayrullah Alp, alınan güvenlik önlemleri ve yolların kapatılmasından G20 Liderler Zirvesi'nden haberdar olduklarını belirtti. Gelişmiş ülkelerin devlet liderlerinin geleceğini ifade eden Alp, kendileri için bir beklentilerinin olmadığını, ancak Suriye'deki olayların çözümünün konuşulmasını istedi. Alp, bu zirvenin vatandaşa bir yansımasının olmayacağını düşünüyor.

Yine aynı mahallede kasaplık yapan Recep Benli ise G20'nin ne olduğunu bilmediğini söyledi. Televizyonlardan duydukları kadarıyla Antalya'da bir araya geleceklerini ifade eden Benli, zirvenin Türkiye için iyi sonuçla doğurması temennisinde bulundu. Benli, "İşlerimizi daha iyi olacak. Küçük esnaf olarak bu yönde bir beklentimiz var." dedi. Zirvede dünyadaki yoksulluğun da ele alınacağı konusunda ise Alp, "Türkiye'nin hali ortada; bir yanda Suriye, bir yanda iç meseleler, durum pek iç açıcı değil. Bu zirvenin sonuçları devletimiz milletimiz için iyi olur inşallah." ifadelerini kullandı.

Berber Mehmet Karabulut, G-20 toplantısından televizyonlardan haberdar olduğunu aktardı. Bu liderlerin amaçlarının dünyayı yeniden şekillendirmek olduğunu söyleyen Karabulut, zirvenin kendi memleketlerinde yapıldığını, ancak kendilerine bir fayda sağlayıp sağlamayacağı konusuna bilgisi olmadığını kaydetti. Dünyadaki yoksulluk sorunun çözülmesinin mümkün olmadığını hatırlatan Karabulut, zengin ülkelerin fakir ülkelerden geçindiğini söyledi. Zengin ülkelerin fakir ülkeleri baskı altına alarak keyif sürdüklerini sözlerine ekleyen Karabulut, zengin ülkelerin fakir ülkeler üzerindeki baskısının devam edeceğini düşündüğünü vurguladı. Karabulut, fakirlik sorunun bitmesinin söz konusu olmadığı aktardı. Türkiye'nin gelişen bir ülke olduğunu ifade eden Karabulut, ülkenin insan gücü bakımından son derece zengin olduğuna dikkat çekti. "En başta iman gücü var. En büyük olay bu." diyen Karabulut, gelirini ise "Allah ne verdiyse." diye açıkladı.

Esnaf Ekrem Cengiz ise G20'nin Belek'te yapılacağının sokakta konuşulduğunu ancak şimdiye kadar bir etkisini hissetmediklerini söyledi. Kapanan yollardan bir hareket olduğunun sezildiğini ifade eden Cengiz, "Bugüne kadar bir yoksulun, fakirin karnını doyuran adam çıkmadı. Yeniden başlamışlar bakalım, doyuracaklar mı doyuramayacaklar mı? Zenginin karnı doyuyor, bizim gibisi de böyle kapının önünde bekliyor. Bir bardak çay içiyor." şeklide konuştu. Cengiz, cüzdanında ne kadar para olursa o kadarını harcadığını aktardı. CİHAN
<< Önceki Haber Antalya'daki esnafın G20'den bir beklentisi yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER