AP Yeşiller Grubu: Demokratik seçimlerin temel prensipleri ihlal edildi


Avrupa Parlemntosu Yeşiller Grubu eşbaşkanları 1 Kasım seçimlerinde temel demokratik prensiplerin ihlal edildiğini vurguladı.

Rebecca Harms ve Philippe Lamberts imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Erdoğan stratejisinde başarıya ulaşsa da AKP zaferi adil ve demokratik bir seçim kampanyası yoluyla elde edilmedi. Erdoğan'ın medyaya baskısı ve PKK ile çatışmayı alevlendirmesi, zaferde açık bir rol oynadı. Erdoğan'ın, barış sürecinin bittiğini ilan etmesi şiddetin müthiş şekilde tırmanmasına yol açtı ve Kürt muhalefet partisi HDP'ye üye siyasetçiler saldırılara uğradı. (Ankara'daki) Terör saldırısının ardından da adil bir seçim kampanyası imkansız hale geldi." ifadelerine yer verildi.

Tüm bu gelişmelere rağmen HDP'nin yeniden meclise girmesinin, Türkiye için olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Yeşiller eşbaşkanları, "Türkiye'deki Kürt toplumunun hakları ile ilgili anlaşmazlığın" sadece siyasi yöntemlerle giderilebileceğini kaydetti.

Açıklamada, bu konuda nihai bir hüküm verebilmek için seçim gözlemcilerin, oy verme günü ve kampanya süresince yapıldığını belirttiği ihlallerin ise ayrıntılı olarak analiz edilmesi gerektiğine de dikkat çekildi.

Mülteci krizi çerçvesinde Türkiye ile daha yakın ilişkiler kurmaya çalışan Avrupa Birliği'ne de çağrı yapan Yeşiller, "AKP hükümetinin antidemokratik yapısı görmezden gelinip kabul edilemez. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın antidemokratik ve otoriter yönetimini sürdümesine izin verilmesi halinde Türkiye'de güvenli ve istikrarlı bir ortam sağlanamaz." açıklamasını yaptı.AP-Yesiller-Grubu-Demokratik-secimlerin-temel-prensipleri-ihlal-edildi-1928300.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber AP Yeşiller Grubu: Demokratik seçimlerin temel prensipleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER