Apple yeni Macbook Pro’yu tanıttı

Apple dün akşam Türkiye saati ile 20:00'da başlayan etkinlikte yeni Macbook Pro ve yeni özelliği Touchbar'ı teknolojiseverlerle buluşturdu.

Apple yeni Macbook Pro’yu tanıttı

Apple yeni Macbook Pro’yu tanıttı

Apple dün akşam Hello Again (Tekrar Merhaba) etkinliğinde Macbook Pro, Macbook Air ve ekran kalitesiyle şaşırtacak olan iMac 5K’yı da tanıttı. Teknoloji devinin yeni bilgisayarı Macbook Pro yepyeni ve farklı özelliklerle geliyor. Yeni Macbook en güçlü olduğu iddiasıyla tanıtıldı. 13 ve 15 inç ekran boyutlarına ve tamamen metal bir gövdeye sahip olan yeni Macbook Pro’lar, ince ve hafif yapısı ile dikkat çekiyor.



MACBOOK’TA YÜKSEK HIZ ARTIŞI

Oyunlarda yüzde 60, video editlemede yüzde 57, 3D uygulamalarda yüzde 130 hız artışı sağlayacak olan yeni Macbook kullanıcıya yüksek hız deneyimi yaşatacak. Yeni Macbook Pro’da Intel Core i7 işlemci bulunuyor. 2.3 kat daha hızlı olan ve 14 nm GPU’ya sahip olan Radeon Pro 450, 2 ve 4 GB bellek seçenekleri ile birlikte geliyor. Radeon Pro grafik yongasına sahip olan Macbook Pro bir önceki modeline göre iki kattan daha hızlı işlem performansı sunuyor.



YEPYENİ BİR ÖZELLİK “TOUCHBAR”

Önceki Apple ürünlerinde yer almayan bir özellik de bu tanıtımda görücüye çıkıyor. Touchbar isimli bir dokunmatik retina ekran klavyenin üst bölümünde yer alacak ve bu alana sık kullanılan uygulamalar yerleştirilerek kullanım kolaylığı sağlanacak. Macbook Pro’ya eklenen Touch ID ile artık Macbook Pro parmak iziyle açılabilecek. Dokunmatik bar sayesinde Touch ID Teknolojisine sahip olan yeni Macbook Pro ile, Apple Pay’i kullanarak ödeme yapabiliyor veya parmak izinizi okutarak oturum açabiliyorsunuz. Touch Bar, o an işinize en çok yarayacak araçları doğrudan klavyenize taşıyor. Üstelik, kullanmakta olduğunuz uygulamaya göre araçları otomatik olarak değiştiriyor. Kısayolları, emoji'leri ve çok daha fazlasını tek dokunuşla seçebilirsiniz. Bir videoyu tam ekran görüntülerken videonun zaman akışında hızla gezinebilir, fotoğraflarınıza göz atabilir ve onları düzenleyebilirsiniz.



DAHA İNCE VE DAHA PARLAK EKRAN

Yeni Macbook Pro’nun en dikkat çekici özelliklerinden biri de ekranının inceliği. Macbook diğerlerinde göre %17 daha ince ekranla geliyor. Aynı zamanda %130’a kadar daha hızlı grafik performansı ve %67 daha parlak ekran iddiasında bulunuyor. Aynı zamanda MacBook Pro'nun yeni ekranı, şimdiye kadarki en iyi Mac dizüstü bilgisayar ekranı olarak değerlendiriliyor. Aynı zamanda MacBook Pro standart renk yelpazesine (sRGB) göre %25 daha fazla renk sunan geniş renk yelpazesine (P3) sahip.

NOSTALJİK HATIRLATMA

Apple CEO’su Tim Cook tanıtım içerisinde 25 yıl önce piyasaya sürdükleri Powerbook’u da hatırlatarak, yıllar içinde Apple’ın ürünlerinin nerelere geldiğindi vurguladı.



APPLE TV TELEVİZYON ALGISINI DEĞİŞTİRECEK

Apple CEO’su Tim Cook televizyon izleme şekliniz değiştirecek bir uygulama olacağı iddiası ile TV adlı Apple TV uygulamasını da tanıttı. Sosyal medya deneyimi ve televizyon keyfini aynı anda sunacak olan Apple TV’nin getireceği yeniliklerin tanıtılmasından sonra, yıl sonuna kadar MineCraft oyunun Apple TV’ye geleceğini açıklandı.
<< Önceki Haber Apple yeni Macbook Pro’yu tanıttı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER