Zaman Gazetesi esrarengiz havaalanı patlamasının sebebini açıkladı

Üst seviyede güvenlik önlemlerinin uygulandığı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda dün esrarengiz bir olay yaşandı. Temizlik yapılan uçakların bulunduğu alanda gece bir patlama oldu. Bir işçinin öldüğü, bir işçinin de yaralandığı patlamanın, yakınlardaki ormanlık alandan atılan bir havan mermisinden kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Zaman Gazetesi esrarengiz havaalanı patlamasının sebebini açıkladı

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda önceki gece patlama meydana geldi. Zehra Yamaç (30) isimli temizlik görevlisi hayatını kaybetti, bir işçi de yaralandı. 4 uçak da zarar gördü. İstanbul terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin bölgede yaptığı ilk belirlemelere göre patlamaya, yakınlardan ateşlenen bir havan mermisi yol açtı.

İstanbul'un Anadolu yakasında bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda büyük paniğe yol açan olay önceki gece saat 02.05 sularında yaşandı. İç hatlar terminali körüklerinin bulunduğu alanda büyük bir gürültüyle patlama oldu. Havalimanı çalışanları arka arkaya 3 kez patlama sesi duyduklarını söyledi. Olayda, Dalaman seferinden dönen 206 No'lu körükteki Pegasus uçağında temizlik yapan iki işçi yaralandı. Başından darbe alan Zehra Yamaç (30) ile elinden yaralanan Canan Çelik Burgucu (33) ambulansla Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Zehra Yamaç tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


Terör saldırısı ihtimali üzerine polis, Sabiha Gökçen Havalimanı ve çevresinde geniş çaplı arama yaptı. Patlamada hayatını kaybeden temizlik işçisi Zehra Yamaç'tan ise geriye fotoğrafları kaldı.

Acı haber üzerine hastaneye koşan Musa Yamaç, eşinin yeni işe girdiğini belirterek, “Bunu yapanların en yakın zamanda yakalanmasını istiyorum. Başka bir isteğim yok devletten.” dedi. Hayatını kaybeden Zehra Yamaç'ın bir iş arkadaşı ise “Çok iyi bir insandı. İki çocuğuna bakıyordu, borçları vardı, kirada oturuyorlardı, çalışmaya mecburdu.” dedi. Olayda Pegasus'un 3, THY'nin de bir uçağı zarar gördü. Seferden çekilen uçaklar bakıma alındı.

Polis ekipleri, terör saldırısı ihtimali üzerinde duruyor. Saldırının, havalimanı yakınlarındaki ormanlık araziden havanla yapıldığı tahmin ediliyor. Bu sebeple ormanlık alanda arama yapıldı. apronda park halinde duran uçaklar ile ormanlık alan arasında yaklaşık 500 metre mesafe var. Havalimanının güvenlik kamerası görüntüleri de incelemeye alındı. Öte yandan Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçuşlarda olaya rağmen herhangi bir aksama yaşanmadığı, seferlerin sorunsuz şekilde yapıldığı açıklandı.

İNGİLTERE'DEN SEYAHAT UYARISI
Patlamanın ardından Atatürk Havalimanı'ndaki güvenlik önlemleri de sıklaştırıldı. İngiltere Büyükelçisi Richard Moore ise Türkiye'ye ilişkin ‘seyahat tavsiyesi'ni güncellediklerini açıkladı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın ‘seyahat tavsiyeleri' bölümüne, Sabiha Gökçen'deki patlamaya ilişkin bilgi eklendi ve “Konuyla ilgili araştırmalar sürüyor; havalimanı uçuşlara açık.” bilgisine yer verildi.

<< Önceki Haber Zaman Gazetesi esrarengiz havaalanı patlamasının sebebini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER