Transferde son durum

Spor Toto Süper Ligi Hasan Doğan Sezonu'nun ara transfer döneminin sonuna yaklaşılırken, 4 büyüklerin transferlerinde işte son durum.

Transferde son durum

Sporcope'dan Ahmet Öksüz'ün analiz-haberine göre, ara transfer döneminin son günlerinde 4 büyüklerin durumu:

Fenerbahçe’de tek düşünce forvet
Süper Lig’de ara transfer döneminin sona ermesine sayılı günler kala lider Fenerbahçe’de Seydou Doumbia sesleri yükselirken, geride kalan günlerde sarı lacivertli takım hiç transfer yapmadı. Takımından memnun olan ve uyumu bozmak istemeyen Teknik Direktör Pereira’nın aklına, Robin van Persie’nin düşük performansı nedeniyle sadece bir forvet transferi yatıyor.

Beşiktaş kaleyi sağlama aldı
Fenerbahçe’den 2 maç eksik ve 5 puan geride ikinci sırada yer alan Beşiktaş, ‘4 Büyükler’ arasındaki en aktif  takımdı. UEFA Avrupa Ligi maçlarında ve Süper Lig’de yediği hatalı gollerle yiyen Tolga Zengin’in eleştirilmesi üzerine harekete geçen siyah beyazlı yönetim, Dnipro’nun kalecisi Boyko’yu transfer etti.

Savunmadan Motta ve Pedro’nun ayrılması üzerine alternatif eksikliği ortaya çıkınca Beşiktaş, Getafe’den Alexis Delgado’yu kadrosuna kattı. Son olarak geleceğe yatırım yapmak için Aras Özbiliz’i transfer eden Beşiktaş, genç oyuncuyu Rayo Vallecano’ya kiraladı.

Galatasaray’da transfer dönemi tepkiyle geçti
Süper Lig’in ilk yarısında şampiyonluk yarışının uzağında kalan Galatasaray, devre arasına hızlı girmek istese de UEFA’nın kararı ile adeta yıkıldı. Finansal Fair Play kuralına takılan sarı kırmızılılar, Kasımpaşa’dan Ryan Donk ve Molde’den Linnes’i kadrosuna kattı.

Sezon başında son gün transferinde sorun yaşayan ve lisans çıkartılamayan Kevin Grosskreutz ile Oğuzhan Kayar takımdan ayrılan isimler oldu.

Sarı kırmızılı taraftarlar hücum bölgesi ve yeni bir golcü için haber beklese de yönetim ve teknik direktör Mustafa Denizli, “Transfer yapmayacağız” açıklaması yaptı.

Trabzonspor’da kayıp büyük
Takımın sezon başında takıma kazandırdığı ve takımın orta sahadaki maestrosu haline gelen M’bia, Çin’e transfer oldu. Dame N’doye’yi Sunderland’e kiralayan bordo mavililerde sezonun ortasında parasını alamadığı için Constant’ta takımdan ayrıldı.

Forvet hattını Muhammet Demir ile dolduran Trabzonspor’da şimdiki hedefin sol bek oyuncusu Güray Vural olduğu konuşulsa da resmileşmiş bir gelişme yok.
<< Önceki Haber Transferde son durum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER