Arabuluculuğa mı soyunuyor?

Özgür Gün Tv'de Özel Program'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çarşamba günü Moskova'ya giderek Lavrov ile görüşeceğini açıkladı.

Arabuluculuğa mı soyunuyor?

Türkiye’nin dış politikada HDP’nin çıkarlarını kapsayan politika yürütmediğini aksine dışlayıcı bir politika yürüttüğünü söyleyen Demirtaş, Avrupa’da HDP ve Suriye’de Kürtlerin politikası neyi amaçladıklarını anlattıklarını, bunun büyük bir ilgi gördüğünü söyledi.

Haberdar'ın haberrine göre, Avrupa’nın mülteci sorunundan dolayı Türkiye ile anlaşmak için insan hakları konusunda, Kürtlerin yaşadıkları konusunda sessiz kalarak sınıfta kaldığını söyleyen Demirtaş, Türkiye’nin Rusya ile uçak krizinden sonra diyalog kapılarını kapatmasını da eleştirdi. Demirtaş, Çarşamba günü Moskova’ya gideceğini ve yaşanan krizle ilgili devreye gireceklerini söyledi.
 
Demirtaş, “Yakın zamanda Moskova’da temasımız olacak. Türkiye, AKP hükümeti uluslararası ilişkilerde kriz üreten bir ülkeye dönüştü. Rusya ile yaşanan kriz neredeyse savaş ortamına geldi. Türkiye dış politikada çözüm olmaktan çıktı. Temaslarımızda Türkiye, Rusya arasındaki gerilimi konuşmak, hem de bundan çok sayıda insan etkilendi. Ticaret yapan, ihracat yapan, okuyan Türkiy pasaportu olan yüzbinlerce insanımız mağdur oluyor. Türkiye Bnnlarla ilgili bir girişimde bulunmuyor. Cumhurbaşkanı kapıları kapattı. Biz etkiliyiz, gücümüzü kullanmak istiyoruz. Çarşamba günü Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşeceğiz. Sorun yaşayan insanlara yardımcı olmak isteriz. Türk pasaportu olanlarla yardımcı olmak istiyoruz. Moskova’da temsilcilikte açacağız. Türkiye, Dışilişkilerde sağlıklı diyalog geliştiremiyor. Diyalog kapıları kapalı konuşarak çözüm çözme yeteneğini kaybetti” dedi
 
Demirtaş, Türkiye’nin Rusya ile uçak krizinden sonra diyalog kapılarını kapatmasını da eleştirdi. Demirtaş, Çarşamba günü Moskova’ya gideceğini ve yaşanan krizle ilgili devreye gireceklerini söyledi.
<< Önceki Haber Arabuluculuğa mı soyunuyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER