Arap İçişleri Bakanları Toplantısı kararı Tunus'ta tepkiyle karşılandı


Tunus'ta gerçekleştirilen 'Arap ülkeleri İçişleri Bakanları Toplantısı'nda, Lübnan Hizbullah'ının terör örgütü olarak tanınması, ülkede birçok kurum ve partinin tepkisine sebep oldu.

Başta 2015 yılı Nobel Barış Ödülünü alan Tunus İşçi Sendikası ve Tunus Barolar Birliği ile Halk Hareketi Partisi, Demokratik Koalisyon Partisi ve Halk Cephesi Partisi, Tunus Hükümeti'nin bu konudaki tavrını kınadıklarını açıkladı ve kararın gözden geçirilmesi çağrısı yaptı.

Tunus İşçi Sendikası yayınladığı açıklamada, "Bu karar Tunus'u ve Arap ülkelerini hiçbir maslahatı olmayan konular içerisine çekmektedir" denildi. Ayrıca İşçi Sendikası açıklamasında, Arap ülkeleri tarafından alınan bu karardan Tunus'un çıkması gerektiğini de ifade etti.

Tunus Barolar Birliği'nden yapılan açıklamada ise Tunus Hükümeti'nin dış siyasette tutarlı bir siyaset izlemesi gerektiği, diğer ülkelerin içişlerine karışılmaması gerektiği vurgulandı.

Barolar Birliği Başkanı Muhammet Fadıl Mahfuz da açıklamasında "Tunus'taki ve Arap Ülkelerindeki etkili kurumları, hükümetleri aldığı bu karardan vazgeçirmeye çalışmaya davet ediyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Arap İçişleri Bakanları Toplantısı kararı Tunus'ta... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER