Arazilerinden doğalgaz hattı geçecek köylüler kamulaştırma bedelinden şikayetci

Arazilerinden doğalgaz hattı geçecek köylüler kamulaştırma bedelinden şikayetci

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projiesi (TANAP) kapsamında arazilerinden boru hattı geçecek olan Bursa'nın dağ yöresi köylüleri kamulaştırma bedelinin düşüklüğünden yakındı.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Orhaneli, Harmancık, Keles ve Büyükorhan'ın köylerini gezerek köylülerin sorunlarını dinledi. Ürünlerinin para etmediğinden şikayet eden Orhaneli'nin Tepecik, Dereköy, Kadıköy ve Büyükorhan'ın Durasan ve Aktaş köylüleri, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'yle tarlaların çoğunu kaybedeceklerini, üstüne bir de kendilerine 'Acele Kamulaştırma'yla arazi değerlerinin 10'da 1'i fiyatlar teklif edildiğini söylediler.

İran doğalgazını Almanya'ya ulaştıracak ve dağ yöresinde 20 köyden geçecek projeyle ceviz, vişne, erik gibi bahçelerinin büyük bir kısmını kaybedecek olan köylüler, "Zaten çiftçinin, köylünün hali ortada, bir de ürünlerimizin çoğunu bu projeyle kaybedeceğiz. Bizlere teklif edilen kamulaştırma bedelleri komik rakamlar. Gerçek değerlerinin çok çok altında. Bize teklif edilen kamulaştırma bedellerinin artırılmasını ve bize gerçek değerlerin verilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Milletvekili Erkan Aydın ise konuyu araştırıp yeni dönemde Meclis'e taşıyacağını ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Arazilerinden doğalgaz hattı geçecek köylüler kamulaştırma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER