Arda Turan'dan Çağla'ya destek

TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta şampiyon olan Çağla Büyükakçay'a Arda Turan'dan destek geldi.

Arda Turan'dan Çağla'ya destek

Arda Turan, TEB BNP Paribas İstanbul Cup WTA turnuvası finalinde Karadağlı rakibi Danka Kovinic ile karşılaşan Çağla Büyükakçay'ın maç puanı alarak şampiyon olduğu anları Instagram hesabından paylaştı.
Türkçe, İspanyolca ve İngilizce yayınladığı mesajda "Artık bizimde tenis şampiyonumuz var / Ya tenemos un campeon de tenis / We now have a tennis champion / bin kere helal olsun" dedi.

Bu arada Çağla Büyükakçay, kadınlar dünya sıralamasında 118'inci sıradan 82'nciliğe yükseldi ve "ilk 100'e giren ilk Türk kadın tenisçi" oldu.

Çağla Büyükakçay bu başarısıyla Wimbledon Cup'a ana tablodan katılmaya hak kazandı

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda şampiyon olan Çağla Büyükakçay, dünya sıralamasında 82.'inci sıraya yükseldi ve "ilk 100'e giren ilk Türk kadın tenisçi" unvanını aldı.

Karadağlı Danka Kovinic'i 2-1 yenerek TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta şampiyonluğa uzanan Çağla Büyükakçay, Kadın Tenisçiler Birliği'nin (WTA) açıkladığı dünya sıralamasında, 36 basamak birden tırmanarak 82'nciliğe yerleşti. Çağla şampiyona öncesi 118.'inci sıradaydı.

"WTA turnuvalarında şampiyonluğa ulaşan ilk Türk kadın tenisçi" olan 26 yaşındaki Çağla böylece "dünya sıralamasında ilk 100'e giren ilk Türk kadın tenisçi" unvanını da ele geçirdi.

Çağla Büyükakçay bu başarısıyla tenisin en prestijli organizasyonu olan Wimbledon Cup'a ana taboldan katılmaya hak kazanan ilk Türk kadın tenisçi de oldu.

DHA
<< Önceki Haber Arda Turan'dan Çağla'ya destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER