Arınç: Üstüme cübbeyi tekrar geçirmeyi arzu ediyorum


Eski Başbakan Yardımcı Bülent Arınç, "Paralel ile mücadele kapsamında açılan o kadar çok davalar var ki üstüme cübbeyi tekrar geçirmeyi arzu ediyorum. Bunlar silahlı terör örgütü diye başlayan ve öğrencilerinin önünden alınıp götürülen kadın öğretmenler iki aydan fazla cezaevinde tutuluyor." dedi.

CNN Türk'te CNN Türk'te Taha Akyol'un Eğrisi Doğrusu programında gündeme ilişkin soruları cevaplandıran Arınç, "Paralel ile mücadele kapsamında açılan o kadar çok davalar var ki üstüme cübbeyi tekrar geçirmeyi arzu ediyorum. Bunlar silahlı terör örgütü diye başlayan ve öğrencilerinin önünden alınıp götürülen kadın öğretmenler iki aydan fazla cezaevinde tutuluyor. Maaşından artırıp, altınlarını bozdurup Bank Asya'ya para yatırdığı için silahlı terör örgütü suçlamasıyla yargılanıyor. İki tane çocuğu babasının yanında kalan kanserli annesini evde tek başına bırakan kadın öğretmenler şuanda cezaevinde yatıyor. Tahliye taleplerine dikkat edilmiyor. Davasını açmasını istenen savcı hiç oralı olmuyor. Ne zaman istersem açarım siz bana ne zaman dava açacağımı sormayın diyor. Bu soruşturma başlayalı bir yıl oldu." ifadelerini kullandı.

'BELLİ YERLERDEN TALİTAMATLAR ALMAKTAN KORKUYOR'

'Yargının kendi içinde problemleri giderek arttı' diyen Arınç, "Eski HSYK yeni HSYK onun problemleri. Hakim ve savcıların adalet, hukuk ve vicdandan başka bir takım korkular ve vehimlerle hareket etmesi bugün en büyük sorun. Belli yerlerden talimatlar almaktan korkuyor. Birileri oraya göstererek tayin olur, nakil olur, meslekten çıkarılırsın verilen talimatlara uymazsan başına neler gelir denilerek insanlara maalesef ceza veriliyor."


CİHAN
<< Önceki Haber Arınç: Üstüme cübbeyi tekrar geçirmeyi arzu ediyorum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER