Arızalanan tekerlekli sandalyeler ücretsiz tamir edilecek


Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından arızalanan tekerlekli sandalyelerin tamir edilmesi için 'tekerlekli sandalye tamir evi' açıldı. Alaattinbey hizmet binasındaki atölyede tüm tekerlekli sandalyeler ücretsiz olarak tamir edilecek. Ayrıca yerinde tamir gerektiren arızalar içinde mobil tamir aracı devreye girecek.

Açılışta konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, '3 Aralık dünya engeliler gününün' bir kutlama günü olmadığının altını çizerek, "Bu gün farkındalığı artırma günüdür. Herkesin bunun bilincinde olması gerekiyor. 3 Aralık dünya engeliler gününde Nilüfer belediyesi olarak da farkımızı ortaya koyan Nilüferli olmanın duyarlılığını gözler önüne seren bir hizmetimizi sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gün tekerlekli sandalye tamir evimizle engelsiz kent oluşturma çalışmalarımızda yeni bir sayfa açıyoruz." dedi.

Kent yaşamının bir bütün olarak yüzey şekillerinin yapısı ile birlikte ortopedik bireyler için oldukça zorlayıcı olduğunu altını çizen Başkan Bozbey, "Arazi yapısı ve araçların kalitesinden dolayı kullanılan akülü ve aküsüz tekerlekli sandalyeler kısa sürede maalesef arızalanmaktadır. Bu durum engelli bireylerin kendileri ve yakınları içinde olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Akülü ve aküsüz tekerlekli sandalyelerinin bakım ve onarım maliyetlerinin yüksek olması, işin ehli tamir atölyelerinin de olmaması veya şehir dışına olması nedeniyle ciddi ulaşım engeli ile karşı karşıya kalıyoruz. Tekerlekli sandalye tamir evi çalışması ile bireylerin seyahat özgürlüklerini sürekliliğini sağlamaya yönelik ciddi bir destek sağlamayı amaçladık. Tekerlekli sandalye kullanan bedensel engelli vatandaşlarımızın kullandığı araçların tamiratı ve bakımını bundan böyle tekerlekli sandalye tamir evimiz üstlenecek. Bu hizmetimiz Nilüferle sınırlı değildir. Tüm Bursa genelinde hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Tamir evinde uzun süreli ciddi arızalar içinde tamir yapılacaktır. Yerinde kısa süreli bakım ve arızalar içinde mobil tamir aracımız devreye girecek. Tekerlekli sandalye tamir evinde gerçekleştireceğimiz bu hizmet tamamıyla ücretsizdir." şeklinde bilgi verdi. Başkanı Bozbey, bu hizmetten yararlanmak isteyenlerin ise belediyenin 444 1603 numaralı telefonu yanım sıra Bizim evin 245 3446 numaralı telefonundan başvurabileceğini sözlerine ekledi.

Açılışta engelliler adına konuşan Sami Vatansever de kendilerine tekerlekli sandalye tamir evini kazandıran başkan Mustafa Bozbey'e teşekkür ederek, özellikle kedileri için kurulan 'Bizim evde' çok güzel etkinlikler yaptıklarını sözlerine ekledi.

Ardından açılışı yapılan tekerlekli sandalye tamir evini gezen Başkan Mustafa Bozbey ve beraberindekiler incelemede bulundu. Açılışın ardından bazı tekerlekli sandalyeler ilk bakımını burada yaptırdı. CİHAN
<< Önceki Haber Arızalanan tekerlekli sandalyeler ücretsiz tamir edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER