Arslan: Tutuklama talebiyle gözaltına alınan kişiler serbest bırakılmalı


Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra bu defa tutuklama talebiyle gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılmasını gerektiğini söyledi. Arslan, sürecin tutuksuz yargılama şeklinde devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Bu operasyonla ilgili daha öncede defalarca Manisa Barosu olarak açıklamada bulunduklarını hatırlatan Arslan, "Bugün aslında daha önce gözaltına alınıp mahkemece serbest bırakılan bir kısım arkadaşımızın, tekrar gözaltına alındığını öğrendik. Aslında biz biliyoruz ki şu anda gözaltına alınanlar ve daha önceki süreçte gözaltına alınanların birçoğunun kaçma tehlikesinin olmadığını, delilleri karatma tehlikesinin olmadığını biliyoruz. Zaten gözaltına alınıp mahkemece serbest bırakıldıktan sonra da bu kişilerin kaçmadığını, yine Manisa'da ikamet ettiğini, mesleklerine devam ettiklerini de görüyoruz. Bu anlamda bu gözaltına alınan kişilerin yine ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmalarını, sürecin tutuksuz devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Savcılık makamının tutuklama talep edebileceğini dile getiren Arslan, "Tabii talep edebilir savcılık makamı ama sonuçta mahkeme karar verecektir. Bizce, bizim kanaatimizce şu ana kadar deliller nasıl karartılmadıysa, karartılamadıysa bundan sonra sonraki süreçte de karartılmayacağını düşünüyoruz. Önceki süreçte serbest bırakılanların da kaçmadığını gördüğümüzde, bunun mahkemece olumlu anlamda değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor, tutuklama işleminin uygulanmamasını, tarafların serbest bırakılması gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Arslan: Tutuklama talebiyle gözaltına alınan kişiler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER