Aşağı Saksonya'da cami baskınlarına son


Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'nde 2003 yılından bu yana terörle mücadele gerekçesiyle yapılan cami baskınları son eriyor. CDU/FDP koalisyon hükümeti döneminde başlatılan baskınlarda, eyalet çapında camilere Cuma günleri baskınlar yapılıyordu.

2013 yılında SPD/Yeşiller koalisyonunun kurulmasıyla bu baskınlara da son verildi. Hükümet, eyalet Polis Yasası'nı değiştirerek bu baskınların hukuki zeminini de ortadan kaldırdı. Yasa değişiminde büyük rol oynayan Yeşiller Partisi milletvekili Belit Onay, memnuniyetini dile getirdi.

Geçmişteki baskınların din ve vicdan özgürlüğü ilkesine aykırı olduğunu belirten Türk kökenli milletvekili, "Bundan sonra sebepsiz yere camilere polisin baskın düzenlemesi mümkün olmayacak. Böylelikle eyaletimizdeki cami derneklerinin maruz kaldığı haksızlığa ve ayrımcılığa da son vermiş bulunmaktayız" dedi.

Terörle mücadele adı altında akıl almaz bir genellemeyle tüm Müslümanların hedef gösterildiğini belirten Onay, bu şekilde toplumsal huzura da zarar verildiğini belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Aşağı Saksonya'da cami baskınlarına son Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER