Asansör trafiği, çalışanlara günde bir saat kaybettiriyor

Asansör trafiği, çalışanlara günde bir saat kaybettiriyor

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, binalar yükseldikçe asansör bekleme ve yolculuk sürelerinin de arttığına dikkat çekti Şarlı, "Bekleme süresi ile birlikte en fazla bir buçuk dakika içinde tamamlanması gereken asansör yolculuğu, günün yoğun anlarında bir saate yaklaşıyor. Bu durum ofis çalışanları ve şirketler açısından çeşitli sorunlara neden oluyor." dedi.

"İDEAL YOLCULUK SÜRESİ 60 SANİDEN 55 DAKİKAYA ÇIKIYOR"

Turgay Şarlı, asansör trafiğinde öncelikli hedefin maksimum sayıda yolcunun, minimum zamanda hedeflenen katlara ulaştırılması olduğunu anlattı. Genel Müdür Şarlı, plaza gibi çok kullanıcılı A sınıfı iş merkezlerinde, asansör trafiğinin en yoğun olduğu 5 dakikada binadaki yolcuların yüzde 15'inin taşınmış olması gerektiğini anlatarak şunları kaydetti: "Bugün bir asansördeki ideal yolculuk süresi, 20-25 saniye bekleme, 20-25 saniye de transit süresi olmak üzere, toplam hedefe ulaşma zamanı 60-80 saniye aralığı şeklinde tanımlanıyor. Ancak bu süre ofis binalarında, özellikle sabah, öğle ve akşam saatlerindeki yoğunlukta 55 dakikaya kadar çıkabiliyor. Özellikle birçok binanın 20 yaş üstünde olduğu Maslak bölgesinde, İstanbul'un araç trafiğine bir de asansör trafiğinin eklendiğini görüyoruz. İş yerlerindeki verimliliği de olumsuz etkileyebilen bu durum nedeniyle şirketlerin ofis binalarını değiştirmeleri bile söz konusu olabiliyor."

"AYNI KUYU İÇİNDE BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ ÇALIŞAN ASANSÖRLER ZAMAN KAZANDIRIYOR"

Bekleme sürelerini en aza düşürmek ve konforu yükseltmek için çalışmalar gerçekleştirildiğini anlatan Şarlı, "Aynı kuyu içinde birbirinden bağımsız çalışan iki kabinden oluşan asansör sistemleri, bu çalışmaların en önemli sonuçlarından biridir." dedi.

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Şarlı, sözlerini şöyle tamamladı: "Yenilikçi yapısıyla asansör trafiğinin düzenlenmesinde rol oynayan TWIN'in en büyük getirilerinden bir diğeri de ihtiyaç duyulan kuyu sayısını azaltarak, bina içinde daha fazla kullanım alanı sağlaması. Örneğin, geleneksel sistemde sekiz asansör kabini için sekiz kuyu gerekirken, TWIN ile bu sayı dörde düşüyor. Her katta ortalama 4 metrekareden, 25 katlı bir binada toplam 100 metrekare kullanım alanı daha kazanılmış oluyor. Bu, metrekare fiyatlarının astronomik fiyatlara çıkabildiği ofis binaları ve konutlarda önemli bir kazanımı da beraberinde getiriyor. Avrupa ve Rusya'daki örnekler, modernizasyon projelerinde de kullanılabilen TWIN'in 50 dakikaya ulaşan toplam bekleme ve yolculuk sürelerini 5-10 dakika aralığına kadar düşürdüğünü gösteriyor."
CİHAN
<< Önceki Haber Asansör trafiği, çalışanlara günde bir saat kaybettiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER