'Asitli içecekler kilo alımına neden olur'


Diyetisyen Arzu Karabulut, kilo aldıran gıda ürünleri ile ilgili uyarılar geldi. Karabulut, "Asitli içecekler kilo alımına neden olur. İçerdikleri şekerden ötürü kola ya da gazoz gibi içecekler tercih edilmemelidir." dedi.


Karabulut, kilo verme yöntemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Diyet ve egzersizlere rağmen kilo veremeyen kilo veremeyenlerin bulunduğuna işaret eden Arzu Karabulut, bu anlamda şunları öğütledi:

"Aç kalma fikrinden kurtulun. Diyet yapmak, aç kalmak değildir. Yeterli ve dengeli beslenmektedir. Zamanında ve dengeli beslenerek kilo verebilirsiniz. Kilo vermeyi engelleyen en önemli unsur; öğünlerin atlanması, aç kalınmasıdır. Küçük porsiyonlarda günde 3 ana öğün yapmak metabolizmanızı canlı tutar. Uyandıktan sonraki bir saat içerisinde kahvaltınızı mutlaka yapın, zamanında öğle ve akşam yemeğinizi yiyin.


Yeşil çayı yeteri kadar için. Yeşil çay, metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını destekler. Ancak miktarına ve ne zaman içildiğine dikkat edilmesi gerekir. Sabah ve öğle saatlerinde, ana öğünlerden bir saat sonra ve günde toplam 2 fincan yeşil çay içmek önerilmektedir. Kafein içerdiği için çok fazla yeşil çay içmek zararlı sonuçlar doğurabilir.

Kilo vermek süreklilik gerektirir. İlk olarak bu beslenme düzeninin sürekli olduğunu bilmelisiniz. Yani, iki gün diyet yapıp üçüncü gün bozarsanız kilo veremezsiniz. Zayıflamak için mutlaka bu düzene uymalısınız. Diyet ve spor, her zaman için mevcut olmalıdır.

İçtiğiniz kahve miktarına dikkat edin. Kahvenin yanında mutlaka büyük bir bardak su içmeyi ihmal etmeyin. Kafein maddesiyle metabolizmayı uyarıcı ve dolaşımı hızlandırıcı etkiye sahiptir. Ancak aşırı tüketilen kahve, böbreküstü bezlerini uyarıp vücudun stres hormonu salgılamasına yol açar. Bu durumda da kilo kaybı ortadan kalkar.

Şekerli içeceklere dikkat edin. Asitli içecekler, kilo alımına neden olur. İçerdikleri şekerden ötürü kola ya da gazoz gibi içecekler tercih edilmemelidir.
Bunun dışında buzlu çay, hazır meyve suyu ve meyveli sodalarda da şeker bulunmaktadır. Bu sebeple de kan şekeri dengesini bozar. Sağlıklı kilo vermek için maden suyu için. Ancak dikkat: Soda ve maden suyu birbirinden farklıdır, siz doğal mineralli maden suyu içmelisiniz.
Günde 14 bardak su için. Kilo vermenin birinci formülü bol bol su içmektedir. Günde ortalama 14 bardak su tüketmelisiniz. Bu su, kahve ya da çay ile değil yalnızca su olarak tüketilmelidir."

Kilo verme yöntemleri ile ilgili detaylar http://www.yuksektopuklar.com/ne-yaptiysam-kilo-veremiyorum-41082 linkinde.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Asitli içecekler kilo alımına neden olur' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER