Aslan'ın planı belli

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda konuk ettiği Lazio ile TT Arena’da 1-1 berabere kalan Galatasaray, tamamen perşembe günü Roma’da oynanacak rövanşa konsantre oldu.

Aslan'ın planı belli

Sarı-Kırmızılı ekipte zorlu mücadelenin planları yapılırken, gözler iki ismin üzerine çevrildi. Lukas Podolski, Trabzonspor maçında yaptığı geri dönüşle ayakta alkışlanırken, Sarı-Kırmızılı formayla attığı toplam gol sayısını 12’ye yükseltti.

Takımın en skorer ismi konumundaki Alman futbolcu, Umut Bulut’un formsuzluğu nedeniyle tüm gol yükünü omuzlayacak.

Ceza sahasına yakın oynayacak olan Lukas Podolski’nin, İtalya’daki en büyük destekçisi ise Wesley Sneijder olacak. Mustafa hoca, Trabzon maçının ilk yarısında dinlendirdiği Sneijder’e, Lazio maçı için özel görev verdi.

Tüm güçleriyle saldıracaklar

İtalyanlar’ın kapanma ihtimalini göz önünde bulunduran tecrübeli hoca, kilidi açmak amacıyla Sneijder’e, “Kaleyi gördüğün yerden vur” talimatını iletti.

Tecrübeli yıldızın da idmanlarda bu plan doğrultusunda özel çalışmalar yaptığı belirtiliyor. Ayrıca iki oyuncunun birden ligdeki Gaziantep sınavında cezalı olmaları, tüm fiziksel güçlerini Lazio deplasmanında ortaya koyacakları anlamına geliyor.

Sabri’nin keyfi yerinde

Hem Lazio hem de Trabzon maçlarında ortaya koyduğu performansla yeniden göze giren Sabri’nin keyfine diyecek yok. Yerine onlarca transfer yapılmasına rağmen yıllardır formayı bir şekilde kapan tecrübeli futbolcu, yine 11’in değişmezi olmayı başardı.

Umut & Yasin Gaziantep’e

Tamamen Avrupa Ligi’ne odaklanan Galatasaray, maç dönüşünde rotayı Gaziantep’e çevirecek. Ligdeki bu zorlu deplasmanda Sneijder ve Podolski’nin cezalı olması sebebiyle Umut Bulut ve Yasin’in yeniden ilk 11’e dahil edileceği öğrenildi.

Savunmada Koray önde

Mustafa hocanın son iki maçta şans verdiği Koray Günter hem savunmadaki sağlam duruşu hem de adrese teslim paslarıyla dikkat çekti. Tecrübeli teknik adam, genç stopere Lazio rövanşında da görev verip, takımı değişmez parçası haline getirmeyi hedefliyor.

Martin Linnes yine yok

Mustafa hocanın artık ligde de tercih etmediği Martin Linnes, Lazio karşısında da forma giyemeyecek. Süper Lig’de Sabri’yi kesemeyen 24 yaşındaki Norveçli, Avrupa Ligi’nde ise statüye takılıyor. Eski takımı Molde de Avrupa Ligi’nde mücadele ettiği için, Galatasaray Linne’i UEFA kadrosuna ekleyememişti.

Umut Bulut kulübeye

Sarı-Kırmızılı ekibin formsuz santrforu Umut Bulut’a bir kez daha kulübe yolu göründü. Trabzon maçına ilk 11’de başlayan ve bu sezonki gol kaçırma alışkanlığına devam eden tecrübeli futbolcu, Lazio deplasmanında yedek soyunacak. Umut Bulut bu sezon ligde sadece 3 gol atabildi.

Hoca & Muslera konuşacak

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli ve kaleci Fernando Muslera, Lazio maçına yönelik olarak yarın saat 18.00’de Roma Olimpiyat Stadı’nda bir basın toplantısına katılacak. Sarı-Kırmızılı ekibin son çalışması ise basın toplantısından yarım saat sonra gerçekleşecek.


Kaynak: Fanatik
<< Önceki Haber Aslan'ın planı belli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER