Asparagas tecavüz haberi Almanya'yı karıştırmaya devam ediyor


Almanya'da üç mültecinin Lisa adlı 13 yaşındaki bir kızı kaçırıp tecavüz ettiği yönündeki haberin polis tarafından yalanlanmasına rağmen hafta sonu başbakanlık önünde eylem gerçekleştirildi. Eylemde, üzerinde 'Bugün benim çocuğuma, yarın senin çocuğuna', 'Seninleyiz Lisa', 'Susmayacağız', 'Kadınları koruyun', 'Çocuklarımız tehlikede', 'Benden ve kızımdan elini çek' yazılı pankartlar taşındı.

Berlin'de Lisa adlı 13 yaşındaki bir kız çocuğunun mülteciler tarafından kaçırıldıktan sonra tecavüze maruz kaldığı yönündeki haberin yalan olduğu anlaşılmasına rağmen protestolar bitmiyor. Protestoların başını ise Berlinli Vatanseverler Avrupa'nın İslamlaştırılmasına Karşı (Bärgida) adlı grup çekiyor. Vatanseverler Avrupa'nın İslamlaştırılmasına Karşı (Pegida)adlı İslam karşıtı grubun Berlin'deki kanadı olarak hareket eden Bärgida'ya mensup 700 kadar eylemci cumartesi günü başbakanlığın önünde toplandı.

Tecavüz olayını polisin yalanlamasına rağmen tecavüzün olduğunu iddia eden çok sayıda pankartlarla ve Alman bayraklarıyla eyleme katılan grubun gayet organize olduğu dikkatlerden kaçmadı.

HÜKÜMETİ SESSİZ KALMAKLA SUÇLADILAR

Dev pankartlarda şu ifadeler yer aldı: 'Bugün benim çocuğuma, yarın senin çocuğuna', 'Seninleyiz Lisa', 'Susmayacağız', 'Kadınları koruyun', 'Çocuklarımız tehlikede', 'Benden ve kızımdan elini çek.' Konuşmacılar ise sık sık anne-babaların çocuklarını akşam eve sağlıklı bir şekilde döneceğinden emin olamadan dışarı gönderdiklerini söyledi, devlet organlarını tehdit altındaki kadın ve kız çocukları karşısında sessiz kalmakla suçladı.

Berlin Polisi, geçtiğimiz hafta pazartesi günü soruşturmaların ardından ne kaçırma ne de tecavüz olayının vuku bulduğunu duyurarak haberin yalan olduğunu ortaya koymuştu. Hatta yalanın ortaya çıkmasından sonra Martin Luithle yalan haberin sahibine karşı suç duyurusunda bulunmuştu.

YALANLAMADAN SONRAKİ İLK EYLEME 250 KİŞİ KATILMIŞTI

Yalan haberin sahibi olan Ivan Blagoy adlı televizyoncu, Rusya'nın en büyük televizyon kanallarından biri olan "Perviy Kanal" için yaptığı haberden dolayı halkı kışkırtmakla suçlanmıştı. Soruşturmanın başlamasında, haberin sosyal medyada yoğun bir şekilde paylaşılması etkili olmuştu.

Blagoy, dört dakika süren haberinde, Marzahn semtinde yaşayan Rusya göçmeni Alman ailenin 13 yaşındaki kızının en az üç mülteci tarafından kaçırıldığını ve defalarca tecavüze maruz kaldığını iddia etmişti.

Televizyon kanalı ise Almanya'da göçmenlerin küçük yaştaki çocuklara tecavüz etmeye başlayacağına dair ipuçlarının belirdiğini ve bunun üzerine Almanya'nın yeni bir düzen getirebileceğini duyurmuştu. Uydurma haber Almanya'da özellikle aşırı sağcıların marifetiyle binlerce kez sosyal medya üzerinden paylaşılmış, polisin haberin yalan olduğuna dair duyurusuna rağmen 250 kişi sokağa çıkmıştı.

BÄRGIDA GÖSTERİYİ ÜSTLENMEDİ

Bärgida ise cumartesi günü 700 kişinin katılımı ile ilgili haberleri yalanlıyor. Grubun sosyal medyadaki kanallarında eylemin 'Uluslararası Rusya Almanları Meclisi' tarafından gerçekleştirildiği ve Bärgida'nın düzenli katılımcılarından sadece 15'inin bu eylemde yer aldığı duyuruldu. Ancak Bärgida, internet sayfası üzerinden bütün üyelerine eyleme katılma çağrısında bulunduğu için eylemin arkasındaki asıl grup olarak görülüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Asparagas tecavüz haberi Almanya'yı karıştırmaya devam... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER