AVM yangınında ölen işçilerin aileleri: Bütün sorumlular yargılansın


Esenyurt'ta bir AVM inşaatının şantiyesinde çıkan yangın sonucunda hayatını kaybeden 11 işçinin ailesi, duruşma öncesi Bakırköy Adliyesi önünde bir araya geldi. Yangında ağabeyi Barış Kıyak'ı kaybeden Damla Kıyak, "Yangının meydana gelmesinde ECE, Marmara Park AVM, Kayı İnşaat, KALDEM ve diğer işverenler, bu işyerlerinin denetiminden sorumlu olan bütün kurum ve kişiler birinci derece sorumludur. 'Eksiksiz bütün sorumlular yargılansın' isteğimiz için buradayız." dedi.

Esenyurt'ta 11 Mart 2012'de bir AVM inşaatı şantiyesinde işçilerin barınma amaçlı kullandığı çadırlarda meydana gelen yangında 11 işçi hayatını kaybetmişti. Cumhuriyet Savcılığı tarafından düzenlenen iddianame ile 13 kişinin yargılanması devam ediyor. Bakırköy Adliyesi önünde toplanan aileler 17. duruşma öncesinde gelinen süreç hakkında değerlendirmelerde bulundu. Aileler, 'Esenyurt'u unutmadık, unutturmayacağız' yazılı pankart açarak 'Sorumlular belli, adalet istiyoruz', 'İş kazası değil, cinayet şeklinde sloganlar attı.

Türkiye'deki iş kazalarının yüksekliğine dikkat çeken yangında ölen Barış Kıyak'ın kardeşi Damla Kıyak, "Türkiye'nin iş cinayetlerinde Avrupa birinciliği devam etmekte. İşçi sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin raporlarına göre 2012'de en az 876, 2013'te en az 1235, 2014'te en az 1886 işçi hayatını kaybetti. 2015'in ilk altı ayında en az 794 işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiği bir ülkede, iş cinayetlerine dur diyebilmek için buradayız. Emek mücadelesinin işçinin hayatına mal olmasını istemiyoruz. İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin sağlandığı, daha insani çalışma koşullarının yaratılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bütün sorumluların yargılanmasını istediklerini belirten Kıyak, "3 yıldır adil bir yargılanmanın gerçekleşmesi ve bütün sorumluların yargılanabilmesi için çabalamaktayız. Yangının meydana gelmesinde ECE, Marmara Park AVM, Kayı İnşaat, KALDEM ve diğer işverenler, bu işyerlerinin denetiminden sorumlu olan bütün kurum ve kişiler birinci derecede sorumludur. Eksiksiz bütün sorumlular yargılansın isteğimiz için buradayız." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber AVM yangınında ölen işçilerin aileleri: Bütün sorumlular... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER