Avukat Abdulkadir Aksoy, hakkındaki iddiaları yalanladı


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı soruşturma çerçevesinde önceki gün teslim olan ve dün nöbetçi hakimlik tarafından serbest bırakılan Avukat Abdulkadir Aksoy, bugün kayyım yönetimindeki Bugün gazetesinde yer alan haber ile ilgili açıklama yaptı. Aksoy, haberlerin yalan, yanlış ve iftira niteliğinde olduğunu ve gerek haberin kendisi, gerekse haberde yer alan eylemin başlı başına suç teşkil ettiğini kaydetti.

Aksoy'un yaptığı yazılı açıklama şöyle: "Bugün Gazetesi'nin 16.12.2015 tarihli nüshasında "Fetö'nün kozmik üssüne baskın" başlığıyla verilen haber ve bu haber kaynak gösterilerek bazı yayın kuruluşları ve sosyal medyada yer alan haberler yalan, yanlış ve iftira niteliğinde olup gerek haberin kendisi, gerekse haberde yer alan eylem başlı başına suç teşkil etmektedir.

Mülkiyeti bana ait olan bahçe evinde yapılan haksız aramada ele geçirildiği iddia edilen belgeler tamamen yalandır. El konulan evrak, bir dönem müdafiliğini yaptığım Fetullah Gülen'in kapatılan Ankara 2 nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin 2000/124 E. sayılı beraatle sonuçlanan dosyasının bende kalan suretidir. Bunun dışında hiçbir belge ve doküman yoktur. Kaldı ki; arama tutanağında belirtildiği üzere söz konusu dosyalar delil torbasına konarak CMK 122-130 maddesine göre ağzı mühürlenmiştir. Avukatlık yasası ve CMK gereği vekil müvekkil ilişkisine dayalı belgeler CMK 122-130 maddesi gereği kolluk ve savcılık tarafından incelenemez. Ancak hakim huzurunda ve şüpheli ve/veya müdafileri huzurunda açılıp incelenebilir. Henüz hakimlikçe böyle bir işlem yapılmamıştır.

Bu durumda haber içeriğinde yer alan 2000/124 E. sayılı dosya muhteviyatı dışındaki tüm belgelerin gerçek olmadığını bir kez daha belirtirim. Ancak haberlerin içeriğinden iş bu delil torbalarının kolluk tarafından açıldığı anlaşılmakta olup böylelikle CMK 122-130. maddesi gereği açıkça ihlal edilmiş olduğunu, ilgililerin delilleri bozma, soruşturmanın gizliliğini ihlal ve vazifeyi suiistimal suçunu işledikleri anlaşılmaktadır. İlgilileri hakkında en kısa zamanda Cumhuriyet Savcılığı'nda suç duyurusunda bulunacağım.

Özellikle belirtmek isterim ki benim bahçe evim örgüt üssü olmadığı gibi ben kimsenin beyin takımı da değilim. Benim Fetullah Gülen ile ilişkim tamamen vekil müvekkil ilişkisidir. Savunma hakkının ve Avukatın sır saklama yükümlülüğünün açıkça ihlal edilmesini kınıyorum.

Çamur at, tutmazsa izi kalır zihniyetiyle yapılan bu haberleri yalanlıyor, ilgilileri hakkında yasal yollara başvuracağımı kamuoyuna saygıyla arz ediyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber Avukat Abdulkadir Aksoy, hakkındaki iddiaları yalanladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER