Avukat Albayrak'tan şiir açıklaması

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkilinin okuduğu bir şiirin çarpıtılması ile ilgili açıklama yaptı. Albayrak, “Gerçeği çarpıtarak kendilerini ve toplumu kandırmaya çalışanların halleri patolojik bir durumun dışa yansıması olduğu için yasal işlem yapılmamasının daha doğru olacağı değerlendirilmiştir.” dedi.

Avukat Albayrak'tan şiir açıklaması

Avukat Nurullah Albayrak’ın yaptığı yazılı açıklama şöyle: “Sayın Gülen tarafından bir sohbet esnasında okunan, Necip Fazıl Kısakürek’e ait, 

‘Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes 
Ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es.....’ 

şiiri, ‘havuz medyası’ tarafından toplumu yalan bilgilerle yönlendirmek amacıyla ‘şifreli mesaj’ olarak gösterilmeye çalışılmaktadır.

Öncelikle, eğer bu iddiayı ortaya atanlar gerçekten bu şiirin şifreli mesaj olduğuna inanıyorlarsa ortada üst seviyede patolojik bir sorun var demektir. Eğer şifre olmadığını bilmelerine rağmen toplumu yönlendirmek amacıyla bilerek yalan söylüyorlarsa bu durumda da toplumu ahmak yerine koydukları anlaşılmaktadır.

İkinci olarak, Sayın Gülen her fırsatta terörü lanetlemiş ve ‘Terörist Müslüman olamaz, Müslüman da terörist olamaz. Çünkü, İslam'da terör yoktur’ diyerek bunu net bir şekilde ortaya koymuştur. Bu nedenle hiçbir terör örgütünün yaptığı faaliyeti desteklemesi, PKK ya da hangi terör örgütü olursa olsun gizli ya da açık mesaj göndermesi de söz konusu olamaz. Bu söylenenler açık bir iftiradır.



Her fırsatta eleştiri yönelten bazı medya mensupları tarafından bile bu yaklaşımın ahlaki olmadığı açıkça ifade edilmiştir. Herkesin bildiği ve okuduğu şiir gerekçe gösterilerek yürütülen bu hukuk dışı kampanya, ne kadar ahlaki olunduğunu göstermesi açısından da manidardır. Sayın Gülen’in yaptığı sohbetler önyargısız olarak dinlenirse ortaya atılan iddiaların tamamen çarpıtma olduğu görülecektir. 

Ne yazık ki son dönemde söylenen bu ve benzeri yalanlar, zulme gerekçe yapılmakta ve maalesef adaletin yerini zulmün almasına sebep olmaktadır. Bu kapsamda, hiçbir gerçekliği olmamasına rağmen Sayın Gülen tarafından söylenilen bazı sözlerin çarpıtılarak ve farklı anlamlar yüklenerek açılan davaların delili olarak gösterilmesi de açık bir adaletsizlik yapıldığını göstermektedir. 

Gerçeği çarpıtarak kendilerini ve toplumu kandırmaya çalışanların halleri patolojik bir durumun dışa yansıması olduğu için yasal işlem yapılmamasının daha doğru olacağı değerlendirilmiştir.”
<< Önceki Haber Avukat Albayrak'tan şiir açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER